• 40 felett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        44 éves vagyok, most februárban hagytam abba 7 év után a mercilon fogamzásgátló szedését, mivel úgy gondoltam, már nem egészséges tovább szednem. Azóta a vérzésem nem jött meg. Voltam orvosnál, azt javasolta, hogy vagy kapok olyan hormonális gyógyszert, ami meghozza, vagy felírja újra a fogamzásgátlót, de most a yadine nevezetűt. Kérdésem, hogy ennyi idősen, ilyen hosszútávon egészséges e újra a fogamzásgátló szedése? Hogy hat a szervezetemre, hisz valószínűleg hamarosan a változó korba lépek. (bár én már azt hittem nem baj az sem, ha nem áll vissza a mensesem) Mennyi ideig tanácsos szedni? Számít, vagy befolyásol valamit, hogy most másik típusú fogamzásgátlót írtak fel? Nem dohányzom.

        Előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem javasolnám egy ismételt fogamzásgátló szedését, amennyiben máshogyan is (pl. méhen belüli eszközzel) meg tudják oldani a védekezést. Emellett meg kellene vizsgálni, hogy most a fogamzásgátló miatt nem jön meg, vagy valóban a klimaxot érte el. Az újabb döntés előtt így vizsgálat (hormonszintek, UH-kontroll) javasolt.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-22 22:22:42; Megválaszolva: 2011. október 03., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: