• Ciszta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Még tavaly találtak nálam a Douglasban 4x3 cm-es egyrekeszes cystózus terime-t. Mivel már egy éve ott van, így most LSC-t javasolt a nőgyógyász. Még korábban egy másik nőgyógyász is megnézte ő is hasonlót talált, ő azt írta 4x+ cm-es egyrekeszes foly echo az uterus mellett és mögött. Ő punciót javasolt. Akkor most mi az, ami ott van? Lényeges a különbség a két eljárás között? Valyon tényleg fontos elvégezni a beavatkozást?Egyébként semmi panaszom nincs. Kb egy éve igaz ott van ez a dolog, de a mérete nem változott. Viszont kisbabát szeretnénk hamarosan. Ha nem végeztetem el a beavatkozást, az okozhat bmi gondot a terhességben?

        köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a ciszta témában

        Kedves Hölgyem!

        A laparoscopia előnye, hogy a kérdéses ciszát ki lehet venni. Míg punkcióval csak a tartalmát lehetne kinyerni, és a ciszta fala bennmarad, így ez később vissza is telődhet. Míg a hastükrözéssel a falát is el lehet távolítani, és meg lehet vizsgálni, több információt nyernek majd. Szerintem csináltassa meg, Ön is nyugodtabb lesz majd.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-15 23:45:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: