• Atypusos lap-, ill. mirigyhámsejtek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár napja kaptam kézhez a P3-as atypusos lap-, ill.mirígysejtes citológiai leletemet, 41 éves vagyok. Ez ,,csak" egyszerű gyulladás valóban,-mint ahogyan nyugtatni próbálnak, vagy ez a rák előjele? Nincs, és nem volt méhszájsebem, 6 hete terhességmegszakításom volt.Lehetséges a gyulladás a beavatkozástól? Vagy annak ehhez nincs köze?Ha elmúlik az antibiptikumos kenőcsre(még szoptatok, ezért nem írt az orvosom szájon át szedhető gyógyszert - egyáltalán ez a kezelés elégséges erre a problémára), akkor megnyugodhatok, vagy érdemes sűsűbben rákszűrést végeztetni? Ha esetleg a műtéti megoldás kerül szóba, mi a biztosíték, hogy a műtéti terület fölötti részen nem kezdődik újból az atypusos sejtek megjelenése? Vagy addig ,,farigcsálják" az embert, míg teljes lesz a méhkiirtás? Mi ennek a menete?Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a citológia témában

        Kedves p3-as!

        Mindenképpen kezelni kell a folyást illetve a gyulladást, tehát azt orvosolni kell. hogy mitől van azt nem tudom, de mindenképpen ki kel vizsgálni és kezelni kell. Sajnos sokszor nem tudjuk mitől van a p3-es citológia, de valami kezelés mindenképpen kell rá.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-18 21:26:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: