• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/ÚR!

        42 éves nő vagyok.

         van két gyerekem. 18, ill.13 évesek. elváltam. újra szeretnék babát.új párom van.

         négy hónapja naponta szeretkezünk, de nem estem teherbe. azaz, márciusban terhességi jeleim -mellfeszülés-voltak, de kiderült, cisztám volt. 1 hét alatt elmúlt egy speciális gyógynövénykúrától.

          mit tegyek, hogy terhes legyek. szedek Cipralexet, ez befolyásolja -e? /azt tudom, hogy terhesen nem lehet majd.

         Gyógyszereim még Dopegyt, Elevit.

         üdvözlettel : Tímea

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Timea!

        A négy hónap még egyáltalán nem hosszú idő, nem kell aggódnia. Az életkorát is figyelembe véve azonban javasolnám, hogy ha néhány hónapon belül nem lesz terhes, akkor menjen el egy meddőségben jártas orvoshoz, hogy biztos legyen a siker. Lehet, hogy minden simán fog menni, de jobb biztosra menni majd. A Cipralex nem a teherbeesést befolyásolja, de érdemes lenne pszichiáter kezelőorvosával egyeztetnie, és a nőgyógyászával közösen megbeszélni, hogy mikor, és hogyan álljon le a gyógyszerrel. Ezt persze az is befolyásolja, hogy milyen a pszichés állapota, mennyire szükséges a gyógyszer, és milyen alternatív megoldások lennének megfelelőek az Ön számára.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-15 22:37:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 12:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: