• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Egy hatalmas problémával fordulok önhöz!Hüvelygombám van:a nőgyógyázsom írt fel nekem Canesten hüvelytablettát, ami hatásos volt, mert elmúlt a folyásom, viszont pár nap múlva visszatért.A nőgyógyászom azt mondta, hogy valamitől visszafertőződöm.Változtattam a feltevésein:a párommal csak óvszerrel szeretkezünk,nem fekvő,hanem álló szoláriumban járok,és egy papucsot viszek magammal,azon állok,valamint az itthonról vitt törölközőbe törölközöm.Wcre soha sehol nem ültem rá,csak itthon, strandra nem járok.Intim mosakodót nem használok.A menstruációs napokon már tampont sem merek használni,csak betétet.Mégis mitől ertőződhetem vissza?Az élelmiszereknek van valamilyen hatásuk?Lehet hogy butaság,de valahol azt olvastam,hogy a sok szénhidrát,a csokoládé sem tesz jót!?Ön szerint mitől alakulhat ez ki bennem folyamatosan?Kérem segítsen! Tisztelettel:Melinda

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        Kedves Melinda!

        Sokminden már jól csinál, de mivel nem tudjuk pontosan honnan ered a fertőzés, még néhány dolgot megtehet.
        Az étkezéssel nem mindig segítheti elő a javulást, kevesebb szénhidrátot és több joghurtot és kefírt fogyaszthat, hátha segít.
        A WC előtt is és után is mosson kezet, sokan nem tudják, hogy előtte is kell, mert így is hozhat kórokozót, és ezután tiszta vizes lemosás is sokat segíthet.
        Pamut fehérnemű fontos lenne, mert így magas hőfokon tudja mosni, a törölközőkkel együtt, ezzel fertőtleníti is. Akár naponta többször is cserélhet, így a hüvelyváladék nem marad folyamatos érintkezésben a bőrével.
        Emellett alkalmazzon tejsavas hüvelyöblítést, hetente 2x, a készüléket pedig időnként fertőtlenítse le.
        Gyógyszeres kezelések után pedig a Gynoflort, vagy Floragynt próbálhatja meg, így helyreáll majd a normál hüvelyi flóra.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-14 11:50:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: