• Beteg vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Én egy 17 éves lány vagyok és már több éve hüvelyi folyásom van! Voltam már több nőgyógyásznál vettek kenetmintát ami nem mutatott ki semmit. Felírtak mindenféle hüvelykúpot kenőcsöt tablettát... de semmitől nem múlt el a végén az utolsó nőgyógyász már azt mondta hogy ez természetes de szerintem nem az, nagyon soknak találom. Bár nem viszket meg nem is fáj de NÉHA van olyan amikor elkezd fájni meg viszketni és lehámlik a nagyajkamról a bőr. Ez miért lehet? És hogy lehetne elmúlasztani végre a folyásomat, vagy ez tényleg természetes dolog? kérem segítsen már tényleg nemtudom hogy mit lehetne csinálni nemtudom mi lehet a bajom! segítségét előre is köszönöm!!! Egy elkeseredett lány

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Elkeseredett Lány!

        Előfordulhat, hogy allergiás tüneteid vannak. Amire gondolhatsz, az bármi, ami a nemi szerveddel érintkezik. Pl. betét(illatosított különösen hajlamosít!), tampon, WC-papír, öblítő minden ruhán, törölköző, bugyik kedvezőtlen anyaga. Ezeket végig kell próbálni lecserélni, hátha valami segít.

        Emellett heti 2x tejsavas irrigálást lehet csinálni, a kúpokat inkább hanyagolja, legfeljebb Gynoflor, vagy Floragyn lehet hasznos, ami visszaótolja a normál flórát. Az irrigálót időnként fertőtleni kell majd.

        Egyébként valamennyire tényleg természetes a kicsit bővebb hüvelyi folyás, de mivel panasz is van, mégpedig a fájdalom, és hámlás, ezt még tovább kellene vizsgálni, és amikor hámlik, akkor megmutatni nőgyógyásznak, vagy bőrgyógyásznak.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-13 23:33:20; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: