• UH eredményeim

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jónapot dr.nő

        igen én kérdeztem a uh-hangos leleteimel kapcsolatban,És ma vissza mentem az orvosomhoz és meg kérdeztem töle mia az a PCO felvilágositot.Kaptam gyógyszer amit 3 hónapig kell szednem a gyógyszer neve:Diane 35

        Most azt szeretném meg kérdezni hogy ezt a gyógyszert hogyan kell szednem?Mert monta az ovosom de sajnos nem emlékszem rá hogy mit mondot pontosan.Azt tudom hogy 3 hónapig kell szednem.És ahogy megjön a menstruációm az nap kell bevenem belöle 1 egyet??Kérem írja le nekem hogy-hogyan kell szednem azt a Diane35 gyógyszert.Az orvosom azt monta hogy ez a gyógyszer ojan mint a fogamzás gátló.De Gyószer szedés után teherbe lehet esni??Kérdéseimre nagyon köszönöm válaszát üdvözlettel:Lorenssza

        WEBBeteg szakértő válasza a PCO témában

        Kedves Lorenssza!

        Nagyon helyesen tette, hogy megkérdezte az orvost a PCO-szindrómáról. Nem tudom, vajon beszéltek-e arról, hogy gyermeket szeretne? Ilyenkor ritkán írnak fel fogamzásgátlót (a Diane 35 az fogamzásgátló hatású gyógyszer), inkább stimulálni szokták a petefészkeket, ami azt jelenti, hogy peteérést serkentő gyógyszereket adnak, hiszen a sok ciszta mellett is lehet peteérés.
        Ha bizonytalan, akkor lehet, hogy érdemes lenne elmennie egy nőgyógyász-endokrinológiai vagy meddőségi szakrendelésre, ami klinikákon szokott lenni.
        A Diane egyébként segíthet a PCO-szindrómán, és ha abbahagyta, akkor teherbe is lehet esni, csak így további hónapokat kell várakoznia.
        A gyógyszer a menses első napján kell elkezdeni szedni, a 21 szemet elszedi, napi 1-et, majd tart egy hét szünetet, ez idő alatt vérzés lesz kb. a 4. naptól kezdődően. Az egy hét letelte után elkezdi szedni a következő levelet, 21 napig, ezt követően újra 7 nap szünet, majd a 3. levelet is el kell szedni.
        Ha nem világos, írjon újra, segítek szívesen.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-08 12:08:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 08:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: