• Szövettani lelet értékelés ( nőgyógyászati )

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Cím!

        Ab. incompl. s5 -m volt. a szövettani lelet értelmezésére kérem.

        Mikroszkópos leírás: A kaparékban elhalt és csak sejtárnyékaiban felismerhető terhes decidua darabkák azonosíthatók, melyek területében lobsejtes infiltratio van.Chorionbolyhokat nem észleltem.  Az endometrium mirigyeit hypersecretios hengerhám béleli.

        diagnózis:

        Decidualis átalakulás az endometriumban.

        Kódolt kórszövettani lelet:

        8700 Petefészek, NOS

        7950/0 Decidualis elváltozás, NOS

        Ma újra vizeletet kellett adnom, a méhen kívüli terhesség kizárására, ennek eredményét ma délután tudom meg, ezen kívül kérdeném, jelent e e gyulladást vagy ?? esetleg megmondható e hogy mi okozta a vetélést?

        Igényel e ez valamiféle kezelést?

         

        Válaszát előre is köszönöm.

        Üdv. Mariann.

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a vetélés témában

        Kedves Mariann!

        Mivel a szövettan nem találta meg a terhességet, csak a méhnyálkahártya terhességre jellemző átalakulását írja le, így kontroll szükséges. Beszélje meg kezelőorvosával az eredmény függvényében, hogy szükséges-e egyéb kezelés. A vetélés okát nem lehet tudni sajnos.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-06 11:27:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 14:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: