• 13 éve folyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr!

        A problémám a következő lenne. Amióta az eszemet tudom folyásom van hol kisebb hol nagyobb mennyiségben. Kb.2 éve  már vérezni is elkezdtem néha ezért elmentem nőgyógyászhoz aki megállapitotta hogy méhszájsebem van, kezelték majd azt mondták elmult. Kb. fél éve ismét meguntam hogy még mindig vérzek és a folyásom is megmaradt ezért elmentem egy magánnőgyógyászhoz aki leégette a méhszájsebem, hogy ezzel majd rendbe jövök. Sajnos azonban a tünetek megmaradtak. Mostmár lassan több mint 13 éve szenvedek és eddig 3 nőgyógyásznál voltam, és semmi eredménye. Volt aki azt mondta fogjam fel a nőiesség jelképének, de nekem ez kényelmetlen és szerintem nem normális.

        A kérdésem az lenne,  hogy Ön szerint is normális ez? Mit tudok tenni hogy elmúljon a folyásom? Sokszor vettek  kenetet de mindig negativ lett. Eddig használtam már Kliont, canestent, Betadine-t.

        Előre is köszönöm a válaszát.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Hölgyem!

        Ami a legfontosabb, hogy a kenet mindig negatív volt, tehát nem egy fertőzéssel van dolga, ami megnyugtató. Emiatt próbáljon meg kevesebbet aggódni a kellemetlen tünetek miatt.
        Mivel azonban a tünetek valóban kellemetlenek, próbáljon meg irrigálással eredményt elérni. A hüvely  heti 2x-i tejsavas átöblítése (a gyógyszertárakban kapható irrigáló a hozzávaló tejsavas kapszulával) sokat segíthet az eltolódott pH-t visszaállítani, ami kedvezően fog hatni a természetes hüvelyflórára is. Kitartónak kell lenni, az eszközt időnként fertőtleníteni kell az esetleges fertőzések elkerülése végett. Emellett használhat Gynoflor, vagy Floragyn hüvelytablettát is, amiben Lactobaccillusok vannak.
        És se gyógyszeres, se fertőtlenítő kúpokat ne használjon, mert ezek csak a természetes baktérium-összetételt károsítják, hiszen nincsen fertőzés, amit kezelni kellene.
        Kitartást, a több hétig-hónapokig tartó kezelés biztosan hoz majd javulást.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-06 10:34:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 11:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: