• Myomagóc 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr!Köszönöm az elöző válaszát!

        Konkrétan 88x85mm es a myomám van,és tartok attól,hogy a terhességem alatt kiveszik és sérül a születendő babám.Előfordulhat,hogy kiveszik  a myomát?A mütét miatt,sérülhet a születendő babám?2hónapos terhes vagyok.

        Válaszát előre is köszönöm!Eszti

        WEBBeteg szakértő válasza a myomagóc, terhesség témában

        Kedves Eszti!

        Ilyen esetben, miután nem sebserosus gócról van szó, és meglehetősen nagy az esély arra, hogy a méhűr megnyílik, csak acut hasi panaszok esetén szoktunk műtétet végezni. Ez egy nagy myomagócnak számít, amit érdemes lett volna még a terhesség bekövetkezte előtt eltávolítani. Bármilyen tervezett műtét egy terhességben, csak a 14. hét után jöhet szóba. A baba semmiképpen nem sérülhet, de természetesen egy ilyen műtét esetén a vetélésnek-koraszülésnek meglehetősen nagy a kockázata, ezért jön csak acut esetben szóba műtét. Megfontolandó a terhesség végén tervezett császármetszés elvégzése ilyen nagyságnál, és ennek során a góc eltávolítása.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-28 22:05:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: