• Fehér hüvelyváladék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy eléggé erős fehér hüvelyváladékom van már jó régóta. Azért tudom hogy nem "folyás" mert fél éve járok nőgyógyászhoz és azóta megállapítottak ureaplazmát, trihomonast. Kaptak már egy szatyorni kúpot, antibiotikumot, kenőcsöt, nagyon sok kenet vizsgálaton mentem át. Az utolsó gyógyszeres kezelésem után vettek még egy kenetet aminek az eredménye újra pozitív lett annak ellnére hogy már 2 doboz supplint beszedtem, és az orvosom azt mondta hogy ezért most nem ír semmit, hanem egy komolyabb fizetős kenetet vesz le. Meglepetésemre a kenet negatív lett, annak ellenére hogy az előző trihomonasra pozitív és nem kaptam gyógyszeres kezelést azt követően már... Ez lehetséges hogy így elmúlt? Az orvos nem kezel tovább mert azt mondja ez nőgyógyászatilag nem indokolt a negatív kenet miatt és az miatt mert tünetmentes vagyok, és hogy a fehér váladékom az alkati dolog. Adott gynoflor hüvelytabblettát, amit most használtam 2.szor és teljesen kicsipte a szemérem ajkakat és a hüvelybemenetet megint úgyhogy az 5. napon abba hagytam mert fájt.

        Tehát egyik kérdésem az lenne, hogy lehetséges e hogy még mindig van trihomonasisom?

        A másik hogy milyen módszerek vannak a fehér hüvelyváladék eltűntetésére vagy legalább a csökkentésére, mert én az utcára már tampon nélkül nem lépek ki mert annyira kellemetlen, hogy egésznap diszkomfortérzetem van és nem bírok másképpen teljes lenni. A tampont csak utcán használom, ahogy haza érek kiveszem mert a folyás rendszerint akkor jelentkezik amikor elkezdek jönni menni... de akkor eléggé. Használok colpo - cleanert de nem segít az sem... Mit lehetne még? Léteznek természetes gyógymódok? Hallottam a natúrjoghurtról a teafaolajról, de erről is kikérném egy szakember véleményét.

        Előre is köszönöm a segítséget!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Tricho félő!

        A trichomonas persze nem marad meg örökké. Elég könnyen meggyógyítható a Supplin vagy Klion kezeléssel. Tehát ezt el lehet felejteni. Akkor miért van folyása? Nincs esetleg méhszájsebe?
        Írok magának erről:
        Méhszájseb:
        A méhszájseb nem igazi seb, ezért ne várjuk, hogy pár nap alatt meggyógyulunk belőle. A lényege, hogy az állandó irritáció miatt, amit a visszatérő folyások okoznak, a méhnyak belső nyálkahártyája kikerül a méhszáj felszínére és ezáltal ott egy vérzékeny más kinézetű hám alakul ki. Ennek a következményei egyrészt a bővebb váladékozás, ami a folyás melegágya. Másrészt pedig, bármi megsérti ezt a nyálkahártyát, vérzést okozhat. Így fordulhat elő, hogy szex után vérzés jelentkezik. A másik fő probléma a méhszájsebbel, hogy ezen keresztül a baktériumok felmehetnek a méhbe vagy a hasüregbe, ahol már sokkal súlyosabb fertőzést okozhatnak. A méhszájseb jelentősége a terhesség alatt nő meg, ugyanis a krónikus fertőzések a terhesség alatt vetélést és koraszülést okozhatnak.
        A méhszájseb gyógyítása több módon lehetséges. Mivel kialakulása hosszú idő, ezért a gyógyulása is az. A gyógyulást meg lehet gyorsítani a méhszáj fagyasztásával vagy pedig lézeres vagy elektromos égetéssel, vagy pedig ecseteléssel. A kezelés gyakorlatilag minden esetben hatásos, akkor, ha mellette a megelőző óvintézkedések is megtörténnek. Tehát nem szabad engedni és tenni kell ellene, hogy a hüvelyben a savas pH eltolódjon a lúgos tartományba. A másik, hogy amennyiben mégis hüvely gyulladás alakul ki, azt mihamarabb gyógyszerrel kezelni kell.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-02 09:58:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: