• Miért nem tudok megnyugodni?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Farkas Ágnes Doktornő!Kérem próbáljon meg nekem segíteni,mert nem tudok megnyugodni.Január 17.-én együtt voltam a párommal,óvszerrel védekeztünk,szerinte nem történt hiba.Ezután mind a ketten munkanélküliek lettünk,és ez miatt megijedtem,hogy milesz ha mégis terhes vagyok.Sajnos annyira ráparáztam erre a dologra,hogy mindig erre gondolok azóta is.Az eset után olyan ideges voltam,hogy alig ettem,és két hét alatt lefogytam kb.8kg-ot.Az együttlét után 2héttel megjött a mensim,2 napig tartott és csak barnás folyás volt.Elmentem nőgyógyászhoz,de meg sem nézett hazaküldött.Persze én még idegesebb lettem.A következő mensim csak 1 napig tartott,ez nyálkás volt,de vér.Elmentem egy másik nőgyógyászhoz,aki elküldött hüvelyi ultrahangra.Eredmény:Norm.uterus.Nyh.7mm. J.o.ov.31x22mm,b.o.ov.32x24mm Mko ov-ban érésben lévő tüsző Douglasban kevés folyadék Ez a vizsgálat március 16.-án volt,és a ciklusom 12.napján.A vizsgálatot végző högytől megkérdeztem lát-e terhességet,és azt mondta NEM!A doktor úr szerint nincs peteérésem ezért ilyen kevés a mensim,ezért felírta az orgametril nevű gyógyszert és regulon fogamzásgátlót amit én kértem.Az orgametril gyógyszert 11 napig szedtem,majd ezután 5 nappal megjött a mensim,de ismét csak másfél napig tartott,kevés volt,de piros és már nem volt nyálkás.Ismét elmentem a doktorúrhoz,de nem vizsgált meg,azt mondta nincs semmi baj.(majd akkor lesz baj ha a fogigátló után nem jön meg)Terhességi tüneteim:hasfájás,derékfájás,fejfájás,hányinger,szédülés,mellérzékenység.De lehet,hogy már ezeket pszichésen produkálom?!Már nagyon sok tesztet megcsináltam(mind negatív)mégsem hiszem el,hogy nem vagyok terhes.Megőrültem?Az lehetséges,hogy az ultrahangon ne vegyék észre a babát?Szeretnék majd babát,de most sajnos amúgy is nagy bajban vagyunk.Hogyan tudnám magamnak megmagyarázni,hogy nyugi nincs baba.Doktornő,kérem írjon nekem valamit.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        A március 16-án készült UH-on már 10 hét 2 napos terhesnek kellett volna lennie. A 12. héten már genetikai szűrést csinálnak, a baba tarkóredőjét mérik le, mm-re pontosan! Ha terhes lett volna, a 10 hetesen már látszódott volna biztosan. Szerintem ne csodálkozzon a mensesen ennyi izgulás, stressz, és fogyás(2 hét-8 kg az nagyon sok!!!) után. Ezért ilyen kevés a vérzés (és tényleg lehet, hogy peteérés sincs), hiszen "vészhelyzet" van a testében.
        És még nem is beszéltünk arról, hogy óvszerrel védekeztek! Tényleg semmi oka a terhességtől félni, és nem látok semmi olyat, ami indokolná ezt a sok kontrollt.
        Nyugodjon meg, és lazítson, mert addig nem lesz normális mensese sem!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-25 16:49:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 07:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: