• szekunder amenorrhoea

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        23 éves nő vagyok.Férjemmel gyermeket szeretnénk.A mensesem 3 hónapott késett.Elmentem orvoshoz, megállapította hogy szekunder amenorrhoeam van.Felírt Norcolutot.Azt mondta 5 napig napi 2 szemet vegyek be.Kérdésem a gyogyszer beszedése után mikor lehetséges az hogy teherbe essek, esetleg a gyogyszernek van olyan hatása amitől honapokig nem lehet babám?

        WEBBeteg szakértő válasza a szekunder amenorrhoea témában

        Kedves Hölgyem!

        A gyógyszer hatására felépül a méhnyálkahártya, majd néhány nap múlva lelökődik, menses formájában. Ekkor kezdődik az új ciklus, és várhatóan visszaáll rendszeresre peteéréssel együtt.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         WEBBeteg szerkesztőség
        Dr. Farkas Ágnes
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-25 16:33:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 07:24

        Tudjon meg többet: szekunder amenorrhoea
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az a problémám, hogy a folyásom egy kicsit büdös. A színe, állaga normális, nem viszket/ég. Mi lehet a gond? Milyen gyógyszer/kenőcs alkalmas? A nőgyógyászom szeptemberig szabadságon van. Rákszűrés alkalmával az...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Ma voltam nőgyógyásznál és azt mondta kicsi a méhem. Ez baj? Semmi gond nem lesz ha majd terhes leszek? 21/L
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 1 évig Nuvaring hüvelygyűrűt használtam, amit 2014. február 25-én hagytam abba. Azután még normálisan megjött rá 2 napra.A következő ciklusaim is viszonylag szabályosak voltak (22-33 nap között voltak).A...
        Június 18-án megjött a havi vérzésem ami eltért a megszokottól: az első két napban alig volt vérzésem, 3.és 4. napon erős vérzésem volt, majd az 5. napon mintha elvágták volna egy cseppnyi vérzésem sem volt, és a 6. és 7. napon ismét...
        Jó napot! Én azzal szeretnék Önhöz fordulni, hogy másfél hete szeretkeztünk a párommal, és azóta vannak ezek tüneteim: viszketés, pisiléssel járó fájdalom, és seb a kis szemérem ajkamon. Azt szeretném megtudni, hogy mi lehet az oka ennek?...
        Egy olyan kérdésem lenne, hogy július 20-án kellett volna menszeszelnem, de nem jött meg. 28-30 napos a ciklusom, de két nap elteltével sem történt semmi. Plussz 8 napot vártam és csináltam egy tesztet negatív lett. Mielőtt meg kellett volna...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már másfél éve, nem az igazi a párommal az együttlét, ugyanis a behatolásnál égő, csípő, szúró...
        Üdv, érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben a menstruációs ciklusom átlagosan 30-31 napos, de ritkán - mondjuk fél évben egyszer - ha úgy alakul éppen, hogy sok a stressz, vagy nem iszok elég folyadékot, akkor ez még kicsúszik egy-két nappal...
        Tisztelt Dr.Úr/Nő A kérdésem az lenne hogy mennyire lehet normális hogy a menstruációm első napján általában mindig kevesebb,de most mintha hígabb vizesebb lenne és darabos. Szokás szerint kíséri hasfájás. Utoljára körülbelül 3hete volt...
        Tisztelt Doktornő! December végén kezdtek előjönni a hüvelygomba tünetei nálam.Nem nagyon foglalkoztam vele,canesten krémmel kenegettem,de nem használt.Mivel nőgyógyásznál még sosem voltam és nem tudtam,hogy mondjam el anyukámnak,csak...
        Udvozletem, Kb 5 honapja volt mehmutetem, petefeszkek mardtak de a mehszaj nem. Az elso vizsgalatnal minden renben volt, de nemreg fajdamat ereztem hüvelymosáskor, majd par napja verzes is volt. A nogyogyasz azt mondta kis polipok nottek a varraton es...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan problémával szeretnék önhöz fordulni Önhöz, hogy egyik napról a másikra hüvelyszárazság kellemetlenségét érzem, de emellett van folyásom (amióta gyógyszert szedek 3 éve kisebb nagyobb mennyiségben). Nemi...
        Jó napot...
        Jó napot!2013.12.14-én volt egy missed ab.-om.A baba elhalt 8 hetesen.Azóta próbálkozunk.A ciklusom azóta 22-25 napos 5 napig tartó vérzéssel.Folyamatosan próbálkozunk.2014.06.27-én megvolt az 5 napos vérzésem.07.20-án pici menstruációs...
        Kedves válaszoló DR! Nyaralás miatt szeretném késleltetni a mensesemet. Nem szedek fogamzásgátlót.Van egy doboz tri-regol gyógyszerem megmaradva.Lehetne e azzal késleltetni a köv. .menstruációt és hogyan? Most a ciklus közepén...
        Kedves Doktor Úr/Doktor Nő! Szeretném segítségét kérni a következő problémával kapcsolatban:Az utóbbi 2-3 hónapban a menstruációm előtt közvetlen mindig hüvelygombától szenvedek, melyet Canesten kombival kezelek, amíg meg nem szűnnek a...
        12 éves koromban jött meg először a menstruációm. 4 éves koromtól 16 éves koromig rendszeresen sportoltam(szertorna, gumiasztal,atlétika). 2012 januárjában miután erős hasmenésem volt és hánytam, majd egy hétig nem tudtam semmilyen...
        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! 49 éves nő vagyok és ismétlődő vérzészavar miatt augusztus 5.-én egészségügyi kaparásom lesz. A kezelőorvosomtól a nagy izgalom és idegesség hevében elfelejtettem megkérdezni, hogy mennyi az az idő, amit a műtét...
        Tisztelt Dr Úr! Előző kérdésemhez tovább szólva. Igen szültem már 2010-ben egy kislányt utána nem is volt gond kb 3-4 hónapig pontosan megjött a mensesem. Később megint rendszertelen lett akkor írták fel a gyógyszereket. Kész van a...
        Tisztelt Dr. Úr! Két hete jártam utoljára citológiai vizsgálaton, melyen hasi és hüvelyi ultrahang is készült. Doktornő megállapította, hogy méhszájsebem van és egy enyhe fertőzésem. Klion D 100-at, Pimafucin krémet, Tindazole-t (2x)írt...