• Nem kívánt terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az a helyzet,h e hónap 10-én kellett volna megjönnie a menzeszemnek,de még mindig nem jött meg.Attól félek,h  teherbe estem. Már tavaj decemberben volt 1 abortuszom, ugy tűnik megint összejött.Mit lehet ilyenkor tenni? Sajnos nem élünk olyan körülmények között,h fel tudjunk nevelni egy gyereket.A 2-3.hétben lehetek.Mit lehet még ilyen korán tenni?Milyen korai terhességmegszakítás módszerek vannak?Pedig még  jobban védekeztünk a tavalyi miatt.Egyáltalán meg tarthatnám a gyereket,mert csak fél év telt el azóta.Lehetne utánna még gyerekem?Mekkora kárt okozna bennem?21 éves lány

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        Kedves Hölgyem!

        A terhesség egymás után 2x nem "sikerül úgy". Ha nem védekezik megfelelően, akkor terhes lesz, erre oda kell figyelni, mert a sorozatos abortusnak vannak következményei, amik akár gondot is okozhatnak a későbbiek folyamán, a teherbeesést is megnehezíthetik, arról nem beszélve, hogy a műtétnek szövődményei is lehetnek.
        Terhességmegszakításnak Magyarországon az egyetlen módja a kisműtét, akármilyen korai is a terhesség. Tesztet kell csinálni, és ha pozitív, akkor végig kell gondolni a következményeket, és ha megszületett a döntés, mihamarabb jelentkezzen nőgyógyászaton. Ha úgy dönt, a terhességet természetesen megtarthatja, az előzményes műtét ezt nem akadályozza meg.
        Ha pedig nem szeretne gyermeket, akkor tényleg rendesen védekezzen.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-22 21:57:35; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó