• Cypromix -fogamzásgátlóváltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        19 éves vagyok most, 3 éve szedek gyógyszert a nőgyógyászom javaslatára, mert nagy fájdalommal járt a menstruációm, ez hálistennek megoldódott. Már több mint egy éve a Cypromix nevű fogamzásgátlót használom, azért ezt, mert eléggé pattanásos a homlokom, a hátamon pedig általában mindig van egy-egy az egyszerűnél kicsit nagyobb pattanás. Ez elmúlt egy darabig, de most pár hónapja megint visszatért a régi helyzet, szóval a sok pattanás. Az utóbbi időben igencsak megcsappant a szexuális kedvem is, valamint hüvelyszárazságot is tapasztalunk a párommal aktus közben, pedig érzelmi szinten nem történt változás. Mostanság a hangulatváltozásaim is igen gyakoriak. Egyébként a gyógyszert rendesen szedem, még sosem hagytam ki egyet sem és minden nap ugyanabban az időben veszem be. Mit javasol, váltsak gyógyszert? Ha igen, akkor mit szedjek? Szeretném elkerülni a hízást, ha lehet, sajnos a cypromixnak köszönhetően is felszedtem 5 kilót, tudom hogy ennek magas a hormontartalma. Ezt megelőzően Trinordiolt szedtem, de fájt tőle a fejem nagyon.
        Az új gyógyszer szedését ha ezt javasolja, egyből az utolsó Cypromix szem bevételét követő nap kell majd elkezdenem? Szeretném csúsztatni a menstruációm, mert a nyaralásra, táborra pont megjönne.
        Kicsit sok ez így most, elnézést, de igen fontos.

        Előre is köszönöm válaszát!
        Diána

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Diána!

        Nem is olyan sok, mint gondolná...

        Szerintem váltson gyógyszert, és attól függően, hogy melyiket választja majd tudja eltolni a mensest, de a biztos megoldás valóban az, amit Ön is szeretne, hogy folyamatosan szedi majd a következő levelet.

        A pattanások miatt pedig bőrgyógyászhoz kellene elmenni, mert nemcsak fogamzásgátlókkal lehet segíteni, hanem egyéb készítményeket is ki lehetne próbálnia. Próbálja meg a Yadine-t, vagy a Yasminelle-t szerintem.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 20:39:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 15:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: