• Szüzesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 16 éves vagyok. Éppen ma menstruálok a 21. napja. Ez nem olyan mint a többi. Kevesebb és sötétebb is a normálisnál. Édesanyám gyermeknőgyógyászhoz akar vinni, aki elvégez rajtam egy hasi ultrahangot. Mindenki úgy tudja hogy még szűz vagyok, de ez nem igaz és szeretném ha nem is derülne ki, mert senki nem érti meg azt hogy késznek érzeztem magam rá. Még az anyukám sem. Próbáltam vele beszélni hogy mi lenne ha megtörténne, hiszen a barátommal 7 hónapja vagyunk együtt, és én már szeretném, de szinte hallani sem akar róla. Mostanában már orgazmusom sincsen, és olvastam hogy ez lehet lelki problémák miatt is.Tanácstalan vagyok.  

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Fiatal Hölgy!

        Nyugodtan elmehetsz gyermeknőgyógyászhoz, nem kell félned ettől. Anyukádnak nem kell, hogy bent legyen a vizsgálaton, sőt, nem gondolom, hogy egy vizsgálatot neki meg kellene néznie! Gyermeknőgyógyászhoz egyébként anyukád nélkül is elmehetsz.
        Az orvosnak ezt elmondhatod, és kérheted, hogy anyukádnak ne mondják el, de előbb-utóbb eljön az idő, hogy anyukáddal is beszélj erről.
        Amit tudnod kell, hogy szűz lányoknak csak nagyon indokolt esetben tudnak feltárásos vizsgálatot csinálni speciális eszközzel, de szükség esetén bizony lehet.
        A 21 nap viszont elég sok, ezt ki kell vizsgálni, és UH-al a legfontosabb okokat ki lehet zárni majd.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-17 14:43:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 14:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: