• Esemény utáni tabletta menstruációs zavart okoz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Én már az elmúlt hetekben írtam Önnek, de mivel a kérdésfelvetés teljesen anonim, így valószínűleg nem fog tudni beazonosítani, ezért leírom az elejétől kezdve az egész történetet. Az utolsó menstruációm február 17.-én volt és teljesen normális lefolyású volt, 4 napig tartott. Aztán még e-hónap 25.én voltam együtt a párommal, de sajnos történt egy kis baleset és, hogy megelőzzük a bajt még aznap este elmentünk nőgyógyászhoz és felírattunk eseményutáni tablettát. Az orvos akkor megvizsgált ultrahanggal, hogy nincs-e cisztám, mert akkor nem kaphatok gyógyszert. Szerencsére nem talált semmit. A gyógyszert még aznap este bevettem. (Már korábban sajnos volt ilyen eset, akkor nem zavarta meg a ciklusom.) Aztán március 17.én kellett volna megjönnie a menstruációmnak. Sokat kellett pisilnem és folyton olyan érzés volt, hogy "megfog jönni", de mégsem jött. Egyébként a menstruációm teljesen szabályos volt, mindig 28 napra jött meg. Aztán március 27.-én csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. Másnap, 28.-án mentem el nőgyógyászhoz, aki megvizsgált. Ez áll a leleten: Diagnózisok: N9120 Amennorhoea, k.m.n Beavatkozások: 27000 Gomba vizsgálata direkt kenetben; 11041: vizsgálat Rendes, nagy, puhább uterus, szabad környezet. Ezután beutalt egy vérvételre, aztán azt mondta, hogyha kész van akkor menjen el ultrahangra. A követekző héten hétfőn, azaz március 30.-án elmentem vérvételre. At eredményt április elsején kaptam meg, ami nem mutatott terhességet, legalábbis orvos ismerős szerint. Aztán sajnos nem jelentkeztem be az ultrahangra. Később, pedig úgy gondoltam, hogy hamarosan megfog jönni, és kellemetlen lenne úgy elmenni. Aztán árpilis 5.én együtt votlam a párommal. Az aktus után ilyen barnás, nyákos folyásom volt és ugyanígy még egyszer. Az elmúlt 1-2 hétben mindennap volt ilyen sötétbarna, nyákos folyám, kis mennyiségben.(Eddig a menstruáció első napján volt nálam ilyen). A menstruációmnak, pedig mostanában kéne megjönnie, ha az utolsó meglévőtől számoljuk. Ma, pedig örcsöl a hasam, úgy ahogy szokott, bár az elmúlt hétben sokszor görcsölt, de csak minimálisan. Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes elmenni az ultrahangra? Ezek a menstruációs panaszok meddig tartanak? Mikorra fog rendeződni a ciklusom? Azok amiket leírtam utalnak valamiféle bajra? Előre is köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Az esemény utáni tabletta bizony sokszor megzavarja az amúgy rendszeres ciklust is. Emiatt szerintem ne aggódjon. UH-ra érdemes lenne elmenni, és látni, hogy tulajdonképpen mi is történik odabent. Ellenőrizni is lehetne a méhnyálkahártya vastagságát, és a terhességet is biztosan ki lehetne zárni, hiszen a nőgyógyásza nem látta a vérvétel eredményét.
        Amiatt egyáltalán nem kell aggódnia, hogy vérzés alatt UH történik, higyje el, ez egy nőgyógyászaton bizony senkinek sem újdonság, ez része a természetes működésnek.
        Azt nem tudom megmondani, hogy vajon mikor rendeződik a menses, éppen ezért vissza kellene mennie orvosához, és a leletek birtokában eldöntik majd, van-e teendő.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        Kérdés: 2009-04-19 10:17:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: