• Kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Farkas Ágnes!

         

        Megint lenne pár kérdésem, remélem tud nekem segíteni. Én írtam az ultragangos kérdéseket. Arról lenne szó, hogy a mellbimbón besötétedett és tegnap mikor nagyon erősen megnyomtam kijött belőle ilyen fehér tejszerű váladék. Nem sok nagyon kicsi, és azóta nyomkodtam már de nem jelentkezett megint. Viszont még mindig fáj. Tudom hogy ez terhességre utaló jel, és az a vonal is a köldököm alatt amit már írtam. Eléggé ideges vagyok mostanában, és az étrendem emiatt is változó. Nem tudom ez mennyi lényeges dolog de van amikor nagyon sokat eszek, és van amikor semmit. Ma például szinte semmit nem ettem. Előző levelében azt válaszolta, hogy ennyi teszt és ultrahangos vizsgálat mellett egyre biztosabban kizárhatjuk a terhességet. A fentiek alapján mégis lenne rá gyanú? Tehát megeshet hogy minden teszt rossz volt és az ultrahang sem látott még semmit? (a 7. héten?) Ha pedig hormonzavar okozza ezeket a tüneteket az mitől alakult ki? A doktornő szerint csináljak még terhességi tesztet? Vagy 100% az előzmények alapján, hogy nem terhességről van szó. Esetleg lelki probléma is okozhatja ezeket a tüneteket? Tanácstalan vagyok. Azt is szeretném megkérdezni, hogy ha a nőgyógyász lelete szerint a 3,6 mm volt a nyálkahártyám, és utánna 2 nappal jött meg az mennyire normális? Tehát ahhoz hogy megjöjjön a menszesz ha jól tudom legalább 7 mm-esnek kell lennie a nyálkahártyának. Akkor hogyhogy megjött? Nevezhető ez igazi menstruációnak? (ami egyébként rendben zajlott). Válaszát előre is nagyon köszönöm.

         

        Tisztelettel: Egy 20 éves lány, Eszter

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Eszter!

        Az egyik probléma a menses. Szerintem nem kell ezen gondolkoznia, mert persze biztosan a terhesség miatt kérdezi. A 3,6 mm a terhességnek nagyon, nagyon kevés, az más dolog, hogy a mensesnek se sok, de ha volt, akkor volt. Viszont a terhesség ezen nem tud megtapadni.
        A másik a terhességi teszt. Eszter, szerintem Önnek hiába mondanak bármit, annyira izgul. Tudja mit, csináljon egy tesztet. Látszik, hogy meg akarja csinálni, csak akkor fog megnyugodni, hát csinálja meg, ez nem fog ártani. Én úgy emlékszem, hogy amikor az UH készült, akkor már kb. 10 hetesnek kellett volna lennie, ahogy a menses, és az együttlét után számoltuk. De sebaj, egy terhességi tesztnek bizony nincs mellékhatása.
        A másik a bimbóváladék. Emiatt ki kell vizsgálni. Hormonszinteket kell ellenőrizni, mert lehet, hoy magas a prolaktin szint. Háziorvosa tovább tudja majd küldeni a megfelelő vizsgálatra.
        Remélem minden rendben lesz,és meg tud majd nyugodni. Annyira retteg a terességtől, hogy szerintem ez már túlzás. Talán erre is oda kellene figyelni, hogy mi ennek az oka. Tudom, sokszor nem megfelelőek a körülmények, stb., de Ön annyira aggódik, hogy valami más oka is van... Gondolkozzon ezen is.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-15 09:12:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: