• Újszülött kari idegfonat sérülése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Óvónőként dolgozom. Egy év múlva jön hozzám egy kisfiú, akinek születés közben megsérült a kari idegfonat a jobb karjában. A kezelőlapokon intenzív gyógytorna és TENS kezelés szükségességét javasolják. Most 20 hónapos, a decemberi kontrolllapon a torna folytatását, a periscapularis izmok erősítését és a csukló körüli izmok tornáztatását javasolják. Szeretnék olyan tornagyakorlatokat beépíteni az óvodai mozgásfejlesztésbe amivel semmiképpen sem ártok, hanem segítek neki. Tornagyakorlatok erősítőek, vagy nyújtóak legyenek vagy mindkettő? Hogy tudom a csukló körüli izmokat tornáztatni? Szakirodalom jegyzéket szeretnék kérni, hogy magam is böngészhessek.

        Segítségüket előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógytorna témában

        Kedves Kérdező!

        Sajnos én nem ismerem a speciális tornát, mely ilyen esetben szükséges, de a karok minden irányban történő emelése, erősítése, talicskázás mindenképpen fejlesztő hatású. Keressen fel egy gyógytornászt, és kérje ki az Ő véleményét.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-16 11:51:34; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: