• Mi lehet az oka a havi vérzés kimaradásának?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hello, 24 eves lany vagyok, es ha jol emlekszem 13 eves koromtol, amiota a havi verzes megjelent nem jon rendszeresen.Nem is fektettem erre nagy hangsulyt, hisz korainak tunt. Kesobb amikor a szexualis eletem megkezdtem(17 eves)fogamzasgatlokhoz folyamodtam, igyhat minden honapban megjott. De ahogyan abba hagytam a szedest ugyan ugy kesett, 1-2, legtobb 3 honapot. Annyira nem is zavart hisz gyulolom aozkat a napokat, annak ellenere, hogy mell kemenyedes mellett semmi latszata nincs. Mindez ellenere 22 evesen elmentem nogyogyaszhoz, es annyit mondott, hogy semmi bajom, ilyen a szervezetem, es fogamzasgatlot irt fel. Szedtem is egy ideig, de sokszor ereztem, hogy eroltetve vereztem, es mivel nem volt aktiv szexualis eletem, nem szedtem tobbe.Termeszetesen kimaradt megint. Egy idoben pedig arra figyeltem fel, ha rendszeres a szexualis eletem, akkor havonta jon...de ez is megbukott, az utobbi idoben, hisz aktiv szexualis elet van, de a verzes csak kimarad. Azt szeretnem tudni, hogy ezen nem lehet segiteni? sokszor megfordul az eszembe, hogy fog majd gyerekem lenni igy, es mindig felnem kell, hogy valjon most mi van.. Erre szeretnek valaszt kapni, annak ellenere, hogy a nogyogyaszom mit valaszolt.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Szerintem ne aggódjon ennyire. Valószínű, hogy hormonális rendellenességről van szó, és nincs minden hónapban peteérése. Ez addig nem igényel teendőt, amíg nem tervez gyermeket. Ha már ott jár, hogy babát szeretne, akkor érdemes lesz kivizsgálásra menni (hormonlabor, peteérés ellenőrzése), hogy szükség esetén kiegészítő gyógyszeres kezelést kapjon. Erre most azért nincs szükség, mert itt hormontartalmú és peteérés stimuláló gyógyszerekről beszélünk, amik szedése után lehet, hogy lenne normális időben menses, de azután nem biztos. Akkor rendezzék a mensest, ha fontos lesz a peteérés is. Addig meg ne izguljon ezen, és fogamzásgátlót csak azért ne szedjen, hogy minden hónapban legyen vérzése, hacsak ez nem okoz ekkora gondot. Mert ez csak elfedi a tüneteket, de nem múlik el.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-15 00:44:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: