• Kimaradó menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Közel 8 évig szedtem fogamzásgátló tablettákat, tavaly októberben abbahagytam a gyógyszer szedését. Ezt követően februárban, majd márciusban jelentkezett a menstruációm, s már azt hittem renden is vagyok, de ebben a hónapban ismét kimaradt.A terhességi tesztek nem jeleznek terhességet. Többször kerestem már fel nőgyógyászokat ezzel a problémával, mivel évekkel ezelőtt már felhagytam a tabletta szedésével, majd az orvosok tanácsára ismét szedni kezdtem, mivel ezt a megoldást tudták csupán javasolni a problémámra. A kezdetek kezdetén is -16 évesen- is azért kezdtem el fogamzásgátlót szedni, hogy rendszeressé váljon a menstruációm, amíg szedtem nem is volt gond. A közel jövőben szeretnék gyermeket, így újra nem akarok gyógyszert szedni, szeretném, ha kitisztulna szervezetemből, és végre normalizálódna az állapotom.

        Kérem segítsen, hogy mit tehetnék. Mi lehet a probléma oka?

        Válaszát Várom!

        V

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves V!

        A fogamzásgátló szedése után, főleg ha valaki több évig szedi, akkor előfordulhat, hogy a ciklus nem áll helyre azonnal tehát kimaradhat egy vagy akár több menzesze is. emiatt nem kell aggódni, orvoshoz csak akkor kell mennie, ha több mint három hónapig nincs vérzése. a másik, hogy mivel magának eleve össze-vissza vérzései voltak, tehát nem várható, hogy most tökéletesen be fog állni. Minden bizonnyal, ha gyermeket akar most, akkor egy kis rásegítővel (Clostylbegyt tabl) rá kell segíteni, hogy legyen gyermeke, meg persze rendszeres menstruációja. Ehhez ki kell vizsgálni, esetleg a PCO-t ki kell zárni. Szóval ha gyermeket akar akkor van tennivaló. Ha nem akar, akkor nem kell semmit tennie csak türelemmel várnia.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-12 10:51:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: