• Miért?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Az utóbbi években nem volt gondom a hüvelyi folyással, azonban a múlt héten egyik-napról a másikra fehéres, kicsit sárgás bő váladékom van. Ez csak kellemetlen, mert nem fáj, nem viszket. Elmentem orvoshoz, aki vett le váladékot, ami nem mutatott ki sem gombát, sem más bacilust. Azt mondta, nem tudja mi lehet ez, adott Betadine kúpot és ennyi.

        A hűvelyváladékról kapott eredmény: hüvelyvál. TF III., tricho negatív, go negatív, soor negatív.

        Van egy másik problémám is. Párkapcsolatban élek, mely kiegyensúlyozott, szexuális életünk gazdag, jó. Viszont tavaly ősz óta a menstruáció után mindig egy-két hétig még barnás, nem sok váladék távozik. Erre azt mondta a doktor, hogy valószínű, hogy a hormonok, mivel 40 éves vagyok. Ezt sem tudom elfogadni, szerintem ez nem természetes. Az előző problémánál is volt barnás váladék a menstruáció után, majd két-három napig semmi, és utána kezdődött a fehéres folyás.

        Magamról annyit, hogy két gyermekem van 22 és 19 évesek, és a párommal szeretnénk még egy babát, augusztus óta próbálkozunk, de még idáig nem sikerült összehozni. 2001-ben volt méhszájplasztikám (csonkoltak is belőle), mely előtt az orvos megkérdezte, akarok-e még gyermeket, akkor azt válaszoltam nem. Tavaly az orvos megnyugtatott, hogy ettől még teherbe eshetek, nem befolyásolja azt. Lehet, hogy a fenti próblémáknak közük van hozzá?

        Köszönöm remélem elég adatot megadtam, válaszát várva.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Asszonyom!

        Attól, hogy a hüvelyváladék vizsgálat negatív volt trichomonasra és gombára, még más baktérium okozhatta a gyulladást, erre utal a III tisztasági fok. Én a betadinos hüvelykezelésnek nem vagyok a híve, mert nemcsak a kóros baktérium törzset, de a hüvely normál flóráját is eliminálja. Amennyiben a kezelést mégis megcsinálta, úgy mindenképpen ajánlom, hogy Gynoflor tbl-val vagy laktóz tartalmú intimzuhannyal egy kúrát csináljon!
        A menstruációt követő, rendszeresen előforduló 1-2 hétig tartó hüvelyi kisebb vérzés vagy barnás pecsételés nem élettani, további vizsgálata javasolt. A hormonális változás is kísérheti, de annak kezelése indokolt. Első lépésben gyógyszeres kezelés ajánlott, sikertelenség esetén curettage (kaparás) végzése javasolt.
        40 év felett a petesejtek minősége lényegesen rosszabb, mint huszon-harmincéves korban. Amennyiben a gyermekvállalási szándék komoly, úgy keressen fel meddőségi szakembert!



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 17:05:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: