• Ultrahang4

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

         

        Ismét pontosítanám előző levelemet. Nem 7. hét alatt volt 3 mentruációm. Ez úgy történt hogy február 8.-án volt a gumiszakadás és este megjött, a mentruációm 6 napig tartott. Ezután egy héttel csináltam egy tesztet ami korai volt. (A következőt 15 nappal utánna  ami szintén negatív: reggeli vizeletből) Március 4-én jött meg ezután, 4 nappal hamarabb, és furcsának találtam a jellegét. Tehát kevesebb volt egy kicsit, nem sokkal, de én mégis aggódtam és mihelyst elmúlt (szintén 6 napig tartott) elvégeztem mégegy tesztet. Ekkor már eltelt 30 nap a baleset óta, bár nem reggeli vizeletből teszteltem, de negatív lett. Március 24.-én voltam a nőgyógyásznál mert viszketést, és égő érzést+alhasi fájdalmakat tapasztaltam a hüvelyemben. Megvizsgált és ő  állapította meg a gombás fertőzést és küldött el ultrahangra hogy megnézze minden rendben fejlődik e nincs e valami rendellenesség (méh, petefészek, mell). De még azóta is kétségeim vannak néha mert az utóbbi 2 hónapban 5 kg-ot híztam, mintha fel lenne puffadva az alhasam, vagy lehet hogy ez csak azért van mert meghíztam? Furcsa nekem mert 156 cm vagyok és 45 kg helyett már 50 vagyok és nagyon látszik hogy meghíztam. Plusz még jött a mellfájás a vissza visszatérő alhas szurkálás és megint elbizonytalanodtam. Ezért lenne fontos a doktornő véleménye hogy kizárhatom e végre az életemből azt a tudatot hogy teherbe estem? Köszönöm az eddigi válaszokat. Már nagyon sokat segített nekem, és ha még bármi kérdésem lessz amit nem tudok senkivel megbeszélni magához fogok fordulni.

        Üdvözlettel: Egy 20 éves lány: Eszter

         

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Eszter!

        Na, egyre és egyre tisztul a kép, és a terhességet egyre és egyre biztosabban kizárhatjuk. El is mondom, miért. Ha február 7-én amikor elszakadt az óvszer, teherbe esett volna, akkor már több, mint 10 hetes terhessége lenne, amit bizony a vak is látna. Gondoljon csak bele, 12 hetesen már olyan UH vizsgálat is történik, amin a magzat felépítését ellenőrzik, és szűrik a rendellenességeket. PL. a tarkóredő vastagságát is. Tehát nyugodjon meg, a pocak nem terhességtől nő, hanem csak egy kis tavaszi hízástól. A hormonális változás a ciklus alatt ugye okoz emlőfájdalmakat, és a fertőzés meg csinál alhasi fájdalmat is.

        Ne aggódjon Eszter, minden ok, a fertőzést még ellenőriztesse, hogy biztosan ne maradjon kezeletlenül, ha még mindig van.

        Örülök, hogy tudtam segíteni, nyugodtan írjon, ha ismét kérdése van. És : NYUGI! :)

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-08 16:24:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: