• Nőgyógyászati betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr. Farkas Ágnes! Egy elég nagy problémám van, és sajnos, már fogalmam sincs, kinek higgyek, és mi lesz az  egészségemmel. Szombaton szexuális együttlét után a hasamaljában erős fájdalmat éreztem, kb. két óra múlva enyhült a fájdalom fájdalomcsillapító hatására, de másfél napig minden apró mozdulatnál fájt. Hétfőre már belázasodtam, keddre virradó éjszaka 38,8 volt a lázam. Felkerestem egy nőgyógyászt, azt mondta először, hogy ez csak egy kis gyulladás, átküldött ultrahangra. Ott ezt állapították meg: R.nagy uterus. Endom.:15 mm.Jobb ov-ban 35x25 mm-es vegyes echoszerkezetű resist. Douglasban kevés folyadék.:22 mm rétegvastagságú. Rögtön visszaküldtek a nőgyógyászatra, mondván, itt nagy baj van, ott pedig az orvos (másodszorra) már azt mondta, hogy hát lehet tályog, ciszta, méhen kívüli terhesség, de gyulladás is. Kórházba küldött befekvésre. Ott megvizsgáltak. Ezt állapította meg a doktorúr: Tu adnex ld, metritis adnexitis subac, St. febrilis..Appenditictis? Itt azt mondták, hogyha nem fektetnek be a sebészeten, és ott nem látják indokoltnak, hogy befeküdjek a nőgyógyászati osztályra, akkor menjek haza és szedjem a doxycyclin-t. A sebészeten megvizsgáltak, vér-, vizeletmintát vettek, hasiultrahang...De itt kizárták, hogy vakbelem van, bár látszódik, hogy gyulladásban van a szervezetem, azt mondták, hogy az Se C-reaktív protein 63 mg/l, ez túl magas, Vvt kimutatása a vizeletben pozitív. Mindezek után, egy egynapos tortúrát követően hazamentünk, szedem a doxycyclin, már nincs lázam, de fájdalmat érzek a bal petefészem környékén. De holnap mindenképpen felkeresünk egy másik nőgyógyászt. (A párommal óvszerrel védekezünk, és egyébként HPV betegséget állapítottak meg januárban, genotípusa nem ismert, erre szakaszosan az Isoprinosine-t szedem.)   Számítok szíves segítségére, mert nagyon kétségbe vagyok esve, hogy senki sem tudja megállapítani, hogy mi történjen, mi a bajom   Válaszát várom!   Tisztelettel és köszönettel   Gy. Zsuzsa  

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Kedves Zsuzsa!

        Először is próbáljon megnyugodni, nagyon érződik a levelén is, hogy mennyire meg van ijedve.
        Ha eddig még nem volt terhességi teszt, azért csináljon egyet, és ha negatív, akkor szerintem máris kevésbé fog izgulni.
        A 63-as CRP azért nem a világ vége, ezen sem kell pánikolni. Valóban mutatja, hogy folyamatban van egy gyulladás, de ennél magasabb is szokott lenni esetenként.
        A sebészeten kizárták, hogy vakbélgyulladása lenne, tehát emiatt sem kell aggódnia.
        A leírásokban a jobb oldalon van az elváltozás, ezért nem igazán világos, hogy miért a bal oldalon fáj Önnek, de lehet, hogy vannak összenövések is hasban, és ez változtat. Az is jó hír, hogy már nincs láza, és antibiotikumot is kapott. A kontroll nagyon fontos, helyesen teszi, hogy ismét megy vizsgálatra. Ha a helyzet nem javul, akkor lehet, hogy valóban be kell majd feküdni a kórházba. Ne aggódjon, holnap ismét ellenőrzik majd, és akkor kiderül, hogy hova alakul a folyamat. Ha esetleg erősödne a fájdalom, akkor ne várjon holnapig, ismét keressen fel nőgyógyászt, de remélhetőleg most már javulnak a tünetek az antibiotikum hatására.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-08 15:14:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 14:54

        Tudjon meg többet: alhasi fájdalom
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Már 1 éve szedem a jangee fogamzásgátlót. Tegnap a párommal együtt voltunk belém élvezett, de ma reggelre barnás véres folyás jelent meg. Mi lehet ennek az oka? Jan. 16.-án jött meg legutoljára. Mást gyógyszert nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Próbálom lényegre törően leírni a "panaszom". Elég későn, 15 éves koromban jött meg az első vérzésem, azóta sem rendszeres. Fogamzásgátló szedése közben rendszeres ugyan. Mióta azonban abbahagytam a fogamzásgátlóm...
        Kedves Doktor Úr! Múlt héten voltam urológusnál és nőgyógyásznál is, mert kb 2 hónapja felfázási tüneteim vannak: "érzem" az alhasamat, éjszaka ki kell mennem pisilni, fröcskölő jellege van a vizeletemnek és a húgycsövem is érzékeny,...
        Tisztelt Doktor úr! Egy éve voltam nőgyógyásznál vizsgálaton,hogy minden rendben van e ,de méhnyakrákszűrést nem csinált még. 21 éves vagyok és még szűz, mikor kell először méhnyakrákszűrésre mennem? Előre is köszönöm!
        Kedves Doktor Úr! 2 héttel ezelőtt polip műtétem és eü kaparásom volt, szövettan negatív. Ma egy kis fehér folyást tapasztaltam, egyéb tünet nincsen. Ez lehet a regenerálódás jele vagy fel kéne keresnem az orvosomat? Köszönöm szépen.
        Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy milyen betegségre utalhatnak az alábbi tünetek: nagy fájdalommal járó menstruációs görcsök, erős vérzés, deréktáji fájdalom, jobb oldalon lévő petefészek fájdalom amely kisugárzik a jobb...
        Tisztelt Doktor úr! Az lenne a problémám,hogy legutóbb,amikor együtt voltunk a párommal szeretkezés közben kiszakadt az óvszer.Ezt időben észrevettük,és abba is hagytuk a dolgot,tehát még nem élvezett el.Az óvszer egy kisebb darabja bennem...
        Jó napot! Érdrklődnék, hogy miért van az, hogy ilyem feher folyadék jön ki a nemiszervből. Aggódom. Ezért fordultam önökhöz. Előre is köszönöm.
        Tisztelt Doktor úr/nő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy tegnapi nap folyamán tapaszaltam vérzést azonban legutóbb január 10-én jött meg és most ismét megjött de abban sem vagyok biztos hogy ez menstruáció mert nem mindig erős a...
        Tisztelt Doktor úr! Voltam decemberben nőgyógyásznál és kiderült, hogy hüvely gombám van, mert az elmúlt hetekben fürdőkben voltam és ott elkaptam. Kaptam gyógyszert meg hüvelykúpot és utána még kentem 2 hétig Canesten krémmel. Javult az...
        Tisztelt Dr. Úr! Legalább 2 éve érzek fájdalmat együttlét közben, de csak az elején egy pár másodpercig tartó fájdalom, ami mindig egy pont megérintése után kezd fájni, a hüvely belső részében. A hüvelyben mintha pici apró...
        Tisztelt doktor úr/nő! Nőgyógyászom felírta a Cifloxin 500mgos tablettát 2x1et, 5 napig és a Vitagyn C hüvelykrémet hozzá, bakteriális hüvelygyulladásra. Amikor felraktam applikátorral a krémet 2 egymást követő napon, a felrakás után...
        Tisztel Doktor úr! Kaptam ma a fogamra Dalacin tablettát ( gennyes tályog miatt) és kb. 3 éve szedek Corenelle fogamzásgátlót.( Ami állandó gyógyszerem, ha beteg vagyok inkább tea és természetes úton kigyógyulok semmi...
        Kedves Doktor Úr! Nekem sajnos elhalt terhesség miatt missed ab. műtétem volt múlthét csütörtökön (jan. 22.-én este). A műtét utáni első 2 napban vérezgettem, most már csak barna folyásom van, ha mennyiségileg kellene megadni, akkor 24...
        Tisztelt Dr.Ur. A problemam az lenne hogy mar 2 honapja nagyon fura a menstruaciom. Pontosan megjon de sokkal kevesebb van mint szokott. A mult honapban ilyen darabok is tavoztak belolem. Szexualis eletet nem elek, viszont baratom van es csak pettingelni...
        Tisztelt Doktor Úr! Egy nagyon összetett problémám van,már több orvosnál is jártam,de nem sikerült megoldani a gondom.Röviden 2011-ben szültem császármetszéssel,utána kb félév mulva kezdődtek gondjaim: aránylag pontosan megjön ciklusom,de...
        Tisztelt Doktor úr! 17 éves lány vagyok és még nem volt nemi kapcsolatom senkivel. viszont arra lettem figyelmes hogy a nemi szervem talán nem úgy néz ki mit másoké. középen mintha lenne valami ami másnak nem.mintha ott valami nagyobb lenne a...
        Üdvözlöm! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tegnap reggel barnás vérzésre keltem, ami máig folytatódott, és ma reggelre egy fehér kis,fájó,feldagadt rész jelentkezett a hüvelybemenetemnél.Fél éve párkapcsolatban élek, nem volt...
        Jónapot kívánok.Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy lehetek e terhes ha a mensesem dec.15-én jött meg és a párommal január 13-án voltunk együtt és nem védekeztünk.Ez már 2 hete volt,és még nem jött meg a mensesem.Bár elég stresszes...
        Tisztelt Doktor Úr! Számomra új problémával fordulok Önhöz. Párommal fogamzásgátló tablettával védekezünk és együttlét után kellemetlen illatot szoktam érezni, ami hüvelyöblítés után megszűnik. Ön szerint mitől van? Menjek...