• Nőgyógyászati betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr. Farkas Ágnes! Egy elég nagy problémám van, és sajnos, már fogalmam sincs, kinek higgyek, és mi lesz az  egészségemmel. Szombaton szexuális együttlét után a hasamaljában erős fájdalmat éreztem, kb. két óra múlva enyhült a fájdalom fájdalomcsillapító hatására, de másfél napig minden apró mozdulatnál fájt. Hétfőre már belázasodtam, keddre virradó éjszaka 38,8 volt a lázam. Felkerestem egy nőgyógyászt, azt mondta először, hogy ez csak egy kis gyulladás, átküldött ultrahangra. Ott ezt állapították meg: R.nagy uterus. Endom.:15 mm.Jobb ov-ban 35x25 mm-es vegyes echoszerkezetű resist. Douglasban kevés folyadék.:22 mm rétegvastagságú. Rögtön visszaküldtek a nőgyógyászatra, mondván, itt nagy baj van, ott pedig az orvos (másodszorra) már azt mondta, hogy hát lehet tályog, ciszta, méhen kívüli terhesség, de gyulladás is. Kórházba küldött befekvésre. Ott megvizsgáltak. Ezt állapította meg a doktorúr: Tu adnex ld, metritis adnexitis subac, St. febrilis..Appenditictis? Itt azt mondták, hogyha nem fektetnek be a sebészeten, és ott nem látják indokoltnak, hogy befeküdjek a nőgyógyászati osztályra, akkor menjek haza és szedjem a doxycyclin-t. A sebészeten megvizsgáltak, vér-, vizeletmintát vettek, hasiultrahang...De itt kizárták, hogy vakbelem van, bár látszódik, hogy gyulladásban van a szervezetem, azt mondták, hogy az Se C-reaktív protein 63 mg/l, ez túl magas, Vvt kimutatása a vizeletben pozitív. Mindezek után, egy egynapos tortúrát követően hazamentünk, szedem a doxycyclin, már nincs lázam, de fájdalmat érzek a bal petefészem környékén. De holnap mindenképpen felkeresünk egy másik nőgyógyászt. (A párommal óvszerrel védekezünk, és egyébként HPV betegséget állapítottak meg januárban, genotípusa nem ismert, erre szakaszosan az Isoprinosine-t szedem.)   Számítok szíves segítségére, mert nagyon kétségbe vagyok esve, hogy senki sem tudja megállapítani, hogy mi történjen, mi a bajom   Válaszát várom!   Tisztelettel és köszönettel   Gy. Zsuzsa  

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Kedves Zsuzsa!

        Először is próbáljon megnyugodni, nagyon érződik a levelén is, hogy mennyire meg van ijedve.
        Ha eddig még nem volt terhességi teszt, azért csináljon egyet, és ha negatív, akkor szerintem máris kevésbé fog izgulni.
        A 63-as CRP azért nem a világ vége, ezen sem kell pánikolni. Valóban mutatja, hogy folyamatban van egy gyulladás, de ennél magasabb is szokott lenni esetenként.
        A sebészeten kizárták, hogy vakbélgyulladása lenne, tehát emiatt sem kell aggódnia.
        A leírásokban a jobb oldalon van az elváltozás, ezért nem igazán világos, hogy miért a bal oldalon fáj Önnek, de lehet, hogy vannak összenövések is hasban, és ez változtat. Az is jó hír, hogy már nincs láza, és antibiotikumot is kapott. A kontroll nagyon fontos, helyesen teszi, hogy ismét megy vizsgálatra. Ha a helyzet nem javul, akkor lehet, hogy valóban be kell majd feküdni a kórházba. Ne aggódjon, holnap ismét ellenőrzik majd, és akkor kiderül, hogy hova alakul a folyamat. Ha esetleg erősödne a fájdalom, akkor ne várjon holnapig, ismét keressen fel nőgyógyászt, de remélhetőleg most már javulnak a tünetek az antibiotikum hatására.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-08 15:14:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 14:54

        Tudjon meg többet: alhasi fájdalom
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Nemrég voltam rákszűrésen, és a lelet értékelés részét fényképként csatolom. Enyhe elváltozás van ráírva. Az orvosom azt mondta menjek tipizálásra. Van okom aggódni? Feltétlenül szükséges ez a vizsgálat?...
        Anorexiával küzdök, jelenleg 165cm és 32kg vagyok, és körülbelül két éve szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót. Mindemellett ebben a hónapban egyáltalán nem jött meg a menstruációm. Terhességi tesztet csináltam, negatív lett,...
        Barátnőmnek meg volt a havi ciklusa bár nem olyan mértékben mint szokott leni.Émelyeg,szédül,hányingere van.Csinált terhes tesztet a első negatív volt,pár nap múlva megismételte,de ez sem teljesen egyértelmű.Kérdésem az,hogy...
        Kedves doktor úr! 2014 szeptember 30.án született a kislányom természetes úton. Mivel beteg vagyok myasthenia gravisom van amire MESTINON.t szedek 3x1.et nem szoptatthaom. Tejapasztó gyógyszert kaptam BROMOCRIPTIN.t 2x1et kellett szednem be is...
        A nyáron múlt 10 éves az unokahúgom, és pár nappal később elkezdett menstruálni. Volt, hogy 17, de volt hogy csak 34 napra. Szeptemberben 14-től 18-ig, majd 19-től 25-ig menstruált és elég sok volt neki (volt, hogy 30 perc után már betétet...
        Kedves Doktor Ur/No! Azzal a kerdessel fordulok Onhoz, hogy kb. 7 eve menstrualok, sosem volt gond a ciklusommal, mindig pontosan, idore jott meg, azonban juliusban kimaradt. Nem gondoltam semmi bajra, massal is megesett mar. Augusztusban megjott, kesve, es...
        Jo napot kivanok! A napokban Gardnerellas fertorzest diagnosztizaltak nalam (ennek kezeleset meg nem kezdtem meg ), ezzel parhuzamosan gombaval is kezelnek. A menstruaciom egy heten belul esedekes. A tegnapi illetve mai napon pecsetelo verzest tapasztaltam,...
        Szűz vagyok ..vagyis nem biztos hogy megvan még a szűzhártyám de fiúval nem volt kapcsolatom . A barátommal szoktunk viszont egymáshoz nyúlni és 2 hónappal ezelőtt éreztem valami váladékot a péniszén ez az előváladék lehetett mert ez után...
        Kedves Doktor Úr/ Doktornő! Azzal kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a menstruációm gyakran nagyon vizes. Több víz van benne, mint vér. Szülés után fél évvel tették fel a rézspirált. Körülbelül egy éve. Nem tudom lehet-e köze hozzá....
        Jó napot, egy nőgyógyászati lelettel kapcsolatban érdeklődnék! Életkor:52 év Státusz: Kolp:atrophiás hám. Ép külső nemi szervek.Szűk vagina. vv:Kis uterus afv ben.Kismedencében kóros rez. nem tapintható! BNO Kód:N9510 Menopausalis...
        Szeptember elején voltam rákszűrésen és akkor az eredményem p3 gyulladás lett, amire az orvos a Klion-d 100 nevű hüvelytablettát írta fel. Elkezdtem szedni és novemberben megyek majd újra vizsgálatra. A betegtájékoztatóban benne van hogy a...
        A menszeszem soha nem volt normalis.14 evesen volt eloszor es akkor is csak pecsetelos azota nagy kihagyasokkal ugyan igy jott meg 1-3 napig emellett mondig nagyon gorcsos hasfajasom volt/van. A nyaron kideritettek hogy pcom van. Kaptam kis hormontartalmu...
        Kedves Doktor úr, Doktor nő! A menzesz problémáim szülésem után kezdődtek. 2010-ben, 32 évesen szültem kislányomat. Szülést követően 2 hónapra jött meg az első vérzésem, ami elég gyenge volt. Ez tartott kb. 6-8 hónapig. Majd utána...
        Jó napot.! Az a problémám, hogy most legutóbb 4 hétig véreztem, ami eddig sosem volt. És egy ideje szúrós folyásom is van, főleg mikkor a barátommal vagyok együtt. Barnás színű és kellemetlen szagú.! Azt mondták itt hogy semmi bajom de ezt...
        Menstruációm az utóbbi egy évben egyre erősebb lett, majd egyre nagyobb 'szövetdarabok' távoznak belőlem közben. Nem tudom, ennek mi a megnevezése. Először azt hittem, a levált pete az, de most már tartok tőle, az nem lehet ekkora, és ilyen...
        Tisztelt Doktorúr/nő! Az lenne a problémám hogy mar 8 éve menstrualok, de meg mindig rendszertelen. Meg szokott jönni de van hogy egy hónapot kimarad. Régebben, évekkel ezelőtt volt hogy 3 hónapig nem jött meg. Egy ideig szedtem fogamzasgatlot...
        Tisztelt doktornő/úr! Néhány éve méhszájsebem van. Tünete nálam, hogy kicsit bővebb folyásom van, de az sem állandóan, hanem rendszertelenül. Több orvos is kezelte már. Volt, hogy ecsetelték, de többször fagyasztották is. Januárban...
        Tisztelt Dr.! Az a problémám, hogy kb.másfél hete vettem észre a hüvelyi folyásomon, hogy enyhe sárgás zöld színe van. Csípett kb 3napig a vizeletem. Majd miután elmúlt a vizelet csípése a folyasom ugyanúgy elvolt szineződve. És jött a...
        Ön/Önök szerint eshet e valaki teherbe 50 éves kor felett, ha igen akkor mennyi esélye van a betegségek alapján?
        Tisztelt Szakértő!2014 szeptember 5- szeptember 11 ig volt mega menszeszem miomám van de nagyon erös vézések vannak 7-8 naposak általában szeptember 12 én nem vigyáztunk és lehet becsuszott a baba 28 napos a ciklusom a oktoberi vérzésem oktober 4...