• Nőgyógyászati betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr. Farkas Ágnes! Egy elég nagy problémám van, és sajnos, már fogalmam sincs, kinek higgyek, és mi lesz az  egészségemmel. Szombaton szexuális együttlét után a hasamaljában erős fájdalmat éreztem, kb. két óra múlva enyhült a fájdalom fájdalomcsillapító hatására, de másfél napig minden apró mozdulatnál fájt. Hétfőre már belázasodtam, keddre virradó éjszaka 38,8 volt a lázam. Felkerestem egy nőgyógyászt, azt mondta először, hogy ez csak egy kis gyulladás, átküldött ultrahangra. Ott ezt állapították meg: R.nagy uterus. Endom.:15 mm.Jobb ov-ban 35x25 mm-es vegyes echoszerkezetű resist. Douglasban kevés folyadék.:22 mm rétegvastagságú. Rögtön visszaküldtek a nőgyógyászatra, mondván, itt nagy baj van, ott pedig az orvos (másodszorra) már azt mondta, hogy hát lehet tályog, ciszta, méhen kívüli terhesség, de gyulladás is. Kórházba küldött befekvésre. Ott megvizsgáltak. Ezt állapította meg a doktorúr: Tu adnex ld, metritis adnexitis subac, St. febrilis..Appenditictis? Itt azt mondták, hogyha nem fektetnek be a sebészeten, és ott nem látják indokoltnak, hogy befeküdjek a nőgyógyászati osztályra, akkor menjek haza és szedjem a doxycyclin-t. A sebészeten megvizsgáltak, vér-, vizeletmintát vettek, hasiultrahang...De itt kizárták, hogy vakbelem van, bár látszódik, hogy gyulladásban van a szervezetem, azt mondták, hogy az Se C-reaktív protein 63 mg/l, ez túl magas, Vvt kimutatása a vizeletben pozitív. Mindezek után, egy egynapos tortúrát követően hazamentünk, szedem a doxycyclin, már nincs lázam, de fájdalmat érzek a bal petefészem környékén. De holnap mindenképpen felkeresünk egy másik nőgyógyászt. (A párommal óvszerrel védekezünk, és egyébként HPV betegséget állapítottak meg januárban, genotípusa nem ismert, erre szakaszosan az Isoprinosine-t szedem.)   Számítok szíves segítségére, mert nagyon kétségbe vagyok esve, hogy senki sem tudja megállapítani, hogy mi történjen, mi a bajom   Válaszát várom!   Tisztelettel és köszönettel   Gy. Zsuzsa  

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Kedves Zsuzsa!

        Először is próbáljon megnyugodni, nagyon érződik a levelén is, hogy mennyire meg van ijedve.
        Ha eddig még nem volt terhességi teszt, azért csináljon egyet, és ha negatív, akkor szerintem máris kevésbé fog izgulni.
        A 63-as CRP azért nem a világ vége, ezen sem kell pánikolni. Valóban mutatja, hogy folyamatban van egy gyulladás, de ennél magasabb is szokott lenni esetenként.
        A sebészeten kizárták, hogy vakbélgyulladása lenne, tehát emiatt sem kell aggódnia.
        A leírásokban a jobb oldalon van az elváltozás, ezért nem igazán világos, hogy miért a bal oldalon fáj Önnek, de lehet, hogy vannak összenövések is hasban, és ez változtat. Az is jó hír, hogy már nincs láza, és antibiotikumot is kapott. A kontroll nagyon fontos, helyesen teszi, hogy ismét megy vizsgálatra. Ha a helyzet nem javul, akkor lehet, hogy valóban be kell majd feküdni a kórházba. Ne aggódjon, holnap ismét ellenőrzik majd, és akkor kiderül, hogy hova alakul a folyamat. Ha esetleg erősödne a fájdalom, akkor ne várjon holnapig, ismét keressen fel nőgyógyászt, de remélhetőleg most már javulnak a tünetek az antibiotikum hatására.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-04-08 15:14:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 14:54

        Tudjon meg többet: alhasi fájdalom

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr. 4 hónapja volt egy operációm, ugyanis 7 cm-es ciszta volt a bal petefészkemen. A műtét jól sikerült, nem volt semmilyen probléma, utána pedig voltam ultrahang vizsgálatra és ott is azt mondták hogy minden rendben. Azért...
        Tisztelt Doktor Ur! En sajnos mär nagyon elkeseredtem. Ällando folyäs(hüvely gomba), ällando alhasi görcsök amelyek leginkäbb a derek täjba hatnak ki, folyamatos färadtsäg, es gyengeseg. Ätesttem jo pär orvosi vizsgälaton, mint pl: ultrahang,...
        Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni. Tavaly, miután abbahagytam a fogamzásgátló szedését, a ciklusom nem állt be (először olyan 50-60 napra jelentkezett, majd január eleje óta nem jött meg egyáltalán), ezért felkerestem a...
        Tisztelt doktorúrdoktornő! Fogamzásgátló tabletta szedése után hosszú ideig nem jelentkezett nálam menstruáció, ezért nőgyógyászom a Duphaston nevű tabletta szedését javasolta egy peteérést elősegítő gyógyszerrel kiegészítve. Mikor...
        Tisztelt Doktor Úr! Elejétől kezdve rendszertelenül menstruálok, kivéve, amikor fogamzásgátlót szedtem. 3 éve eltávolították a jobb petefészkemet egy dermoid cisztával együtt, de azóta sem állt be a ciklusom. A bal petefészek PCO...
        Tisztelt Doktor Úr! 29 éves vagyok. Második hónapja a ciklusom második felében pecsételő vérzés jelentkezik. Ez a fehérneműig nem, csak a wc papírig jut el. A ciklusom általában 28 napos. A vérzés (inkább barnás hüvelyváladék) korábban...
        Kedves Dr úr.Már 5 éve szeretnénk a párommal babát ami úgy látszik most sikerült.Már 24.én kellett volna meg jönnie de kimaradt hála istennek.KB tudom hova tenni a fogantatást mert párom sokat nincs itthon.Vagy márc 6,7 vagy 9.én.Csináltam 2...
        Tisztelt doktorur!tavaly szültem hüvelyi úton sajnos elég csúnyán Idén ez miatt első és hátsó huvelyplasztikam volt. Sajnos azóta sem tudok tampont használni. Egyszerűen nem lehet felhelyezni ha mégis akkor kilokodik. A kérdésem hogy ön...
        Tisztelt Doktor Úr! 19.én múlt el a menstruaciom,másnap szeretkezés közben kiszakadt az óvszer. Rá kevesebb,mint 24 órára bevettem a tablettát (escapelle). Egy héttel rá először csak barna folyasom volt,azóta verzek is. Nem túl vészes,de...
        Tisztelt Doktor Úr! 23 éves vagyok a HPV oltássorozatból már kettőt már megkaptam a harmadik a holnap esedékes. A mai nap folyamán a nőgyógyászati vizsgálaton vulvo vaginitist és méhszájsebet állapítottak meg nálam. Antibiotikumot és...
        Nekem olyan problemám lenne,hogy marcius 23-an, csinaltam egy terhessègi tesztet,ahol a masodik csik halványan látszodott, es ahogy kezdet száradni el is tűnt a csik. Kozben Belara fogamzasgatlot szedek ket eve, igy a teszt utan abba is hagytam....
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérni hogy mondjon véleményt a hormon leletemről! 2 hét késés után 02.28.-ától véreztem 03.15 ig nagyon erősen ,és darabosan! Elmentem orvoshoz nem történt semmi. Mivel nem múlt a vérzés bár gyenge volt...
        Jó napot!Január 3 án menstruáltam utoljára és azóta nem februárban mikor késett pár napot csináltam egy tesztett de negatív lett az azt követő héten kiderült hogy PCOS vagyok így elkeztem szedni a Meforalt azóta sincs menzeszem és kb egy...
        Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim körülbelül 3 hónapja kezdődtek. Mindig is nagyon erős menstruciós görcseim voltak, sokszor kerültem miattuk kórházba, de ez fogamzásgátló tablettával mérséklődött. Azonban 3 hónapja visszatértek a...
        Tisztelt Dr.Úr.2014-ben végig 26napos rendszeres menstruációm volt.Néha reggeli ébredéskor enyhe melegség, amiről sejtettem, hogy a menopauzát jelzi.Dec.-ben 32 napra jött meg és nem múlt el.2016.01.19-én abrázió.Szövettan...
        Tisztelt Doktor Úr! Március 23-án kezdődött az ehavi menstruációm, aminek 2 nappal ezelőtt, vagyis 27-én reggel lett vége. Általában 4 naposak a havi vérzéseim. Tegnap (28-án) és ma (29-én) együtt voltunk a párommal összesen 3 alkalommal...
        Jó napot!19éves lány vagyok. Először voltam nőgyógyásznál és mindkét petefészkemben cisztát diagnosztizáltak, amit én nehezen hiszek el, mivel rendesen jár a betegségem, és azt mondta a doktornő, hogy az egyikben, balban 4,5 cm-es ciszta,...
        Vajon milyen következménye lehet annak, ha 4-5 hetes terhesen elszopogattam 5 Strepsils Honey and Lemon-t (4 nap alatt). Előre is köszönöm a gyors választ, eléggé aggódom.
        jó napot Doktor Úr!Nekem az lenne a kérdésem, amire még eddig senki se tudott nekem válaszolni.December 1.én elveszitettem a 12 hetes babámat, iithon pedig van egy 1 éves kislányom akivel a terhességem alatt sose semmi baj nem volt, a másik...
        Jónapot Doktorúr! Szeretném segítségét,véleményét kérni,volt egy vetetésem másfél hónappal ezelött,tegnap együtt voltunk a párommal,megszakítással védekeztünk tudom ez a lehető legfelelőtlenebb védekezési lehetőség,a kérdésem az...