• Nőgyógyászati probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 4 éve szedem a Lindynette 20 tablettát. Pár hónapja tapasztalom azt, hogy 2 menstruáció közt köztes vérzés jelentkezik pecsételő formában. Szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e hogy ez a gyógyszertől van? Olvastam nagyon sokat a petefészek cisztáról, és félek hogy esetleg az a probléma okozója. Decemberben voltam általános szűrővizsgálaton, az orvsom semmi rendellenesre nem hívta fel a figyelmemet.A hétvégén el kellett utaznom, és sajnos a gyógyszerem itthon maradt, így nem tudtam bevenni. Körülbelül 7 szem lett volna még vissza.
        A 3. napon vérzés jelentkezett, és kissé görcsöl a hasam is. Lehetséges hogy a szervezetem azt hiszi hogy vége a ciklusomnak, és ez menstruáció? Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel: Enikő

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a köztivérzés témában

        Kedves Enikő!

        Ha kihagyja a fogamzásgátló tablettát, akkor megvonásos vérzés lép fel, pontosan úgy, mint a 7 napos szünetben. Ilyenkor nincs saját ciklusa, hanem ezt a gyógyszer tartja fent.

        Fogamzásgátló mellett egyébként ritka a petefészek ciszta kialakulása éppen azért, mert nincs peteérés. Valószínű váltani kellene egy másik készítményre, és megoldódna a vérzészavar is.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-08 14:31:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: