• Spirál problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        Február elején helyezték fel az első hormonmentes spirálomat.Az első hónapban 10 napos volt a menstruációm és erősebb volt a szokásosnál.Március közepén voltam a nőgyógyászomnál ellenőriztetni a spirált , ő akkor mindent rendben talált .Most viszont március 18-a óta van pecsételő vérzésem , ami esetenként erősebb lesz és minimális (alig érezhető görcseim .Mi ennek az oka ?Meddig várjak, hogy elmúljon a vérzés ? Ez normális még a spirálviselés első időszakában , vagy le kell vetetnem ?

        Köszönöm válaszát:Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció, spirál témában

        Kedves Éva!

        Érdemes lenne ellenőrizni a spirál helyzetét, mert ha elmozdult, akkor nem érvényesül a fogamzásgátló hatása. A méhen belüli eszközöknél, amennyiben nem hormontartalmúak egyébként a menses általában bővebb, és kicsit tovább is tart, mint előtte. A folyamatos pecsételő vérzés azonban ellenőrzést kíván.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 10:24:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó