• Én ezt már nagyon nem értem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Farkas Ágnes Doktornő!Már annyiszor válaszolt a kérdéseimre, és most megint Önhöz fordulok.Én vagyok az akinek az elmúlt két hónapban csak 1-2 napig tartott a mensije,és barnás és nyákos volt.A hüvelyi ultrahangon sem találtak terhességet,és a tesztek is negatívok.Orgametrilt kellett szednem 11napig.A gyógyszer abbahagyása után 5 nappal jött meg a mensim,ma.Már nagyon örültem,hogy na végre megjött!De ez a mensi már megint nagyon kevés,már délutánra szinte semmi nincs.A színe élénkpiros,sötétpiros.A gyógyszertől nem kellene többnek lennie?A hőm. még mindig 37,ha ez mensi lenne nem kellene lejjebb mennie?A ciklusom 5.napján kell elkezdenem a fogigátlót,de nem nagyon merem,mert mi van akkor ha mégis terhes vagyok.Kértem újra időpontot,és csak április 23.-ára kaptam!Ön szerint feleslegesen aggódom ennyit,és szedjem nyugodtan a fogigátlót?Amikor az ultrahangot csinálták,már kb.7-8hetes terhességet kellett volna találniuk.Közben a háziorvosom felírt egy Sumetrolim kúrát a hőemelkedésemre(ami nem használt),ez is bezavarhatott?!Válaszát nagyon köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Terhességtől nem kell tartania, emiatt nyugodtan szedheti a fogamzásgátlót, hiszen a fogamzásgátlásban biztosra kell menni, de azt fontos tudnia, hogy így az első ciklusban még nem fog megfelelő védelmet nyújtani a tabletta, és kiegészítő védekezést, pl. condomot kell majd használni.
        Azt nem igazán értem, miért kellett antibiotikumot szednie hőemelkedés miatt, de biztosan volt valamilyen kísérő tünet is, ami ezt indokolta.
        A fogamzásgátló szedése egyébként a menses problémát nem oldja meg, sőt, számítson rá, hogy általában még kevesebb lesz a menses, ettől nem kell megijedni ez természetes velejárója a fogamzásgátlóknak. Nem írja, hogy melyik készítményt kapta, de mindenképpen a legalacsonyabb hormontartalmút kell szednie.
        Az egyébként, hogy a menses rövid ideig tart önmagában nem ad okot aggodalomra, hiszen az élet folyamán változhat a ciklus hossza, a menses jellege, ez természetes folyamat. Nem emlékszem, egyéb panasz volt-e, legközelebb sokat segítene, ha belinkelné, vagy bemásolná korábbi leveleit, akkor folyamatában is át tudom nézni őket. De ami a lényeg, hogy szerintem nincs aggodalomra oka.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-03 09:39:31; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 16:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: