• Ultrahang előtt miért kell megvárnom a véreredményt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Először is szeretném megköszönni a válaszát a múltkori kérdésemre. Akkor az orvos beutalt vérvételre és megvizsgált, plusz még adott egy beutalót ultrahangra, de azt mondta, hogy csak akkor kérjek időpontot, hogyha már megvan a vérvétel eredménye. Erre miért van szükség? És milyen ultrahang lesz Ön szerint? Rendes hasi vagy hüvelyi ultrahang? A vérvétel eredményét, pedig ma kaptam meg, de sajnos az orvoshoz sokára kaptam időpontot és érdekelne az eredmény, mert számomra nem sok minden derül ki belőle. Tudna nekem ebben segíteni?


        WHO   Megnevezés     Eredmény  Egység    Referencia t.     Státusz/Validáló

        ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

        24330   Béta HCG    :<    1.20       mIU/ml       < 5, 00                  Valid

                  Nem terhes nő<5 mIU/ml, terhesség korai szakaszában: 5-25 mIU/ml, LMP (utolsó menstruációt követő hetek száma) 1-10 hét 1,2 - 225000 mIU/ml ? 11-15 hét : 16995 - 225000 mIU/ml , 16-22 hét : 6860 - 225000 mIU/ml, 23-40 hét: 1583 - 6511 mIU/ml

         

        A segítséget előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a vérvételi lelet témában

        Kedves Hölgyem!


        Sajnos nem tudom, melyik volt a korábbi kérdése, mert a kérdésfeltevés teljesen anonim, és ha nincs jelige, akkor nem tudom én sem beazonosítani.
        Amire gondolok, hogy kimaradt menses miatt történt vizsgálat?
        A vérvétel eredménye nem mutat terhességet. Az UH lehet hüvelyi, mert így jobban látszódnak a kismedencei képletek. Szerintem egyébként nem lesz semmi teendő, ne aggódjon.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-02 13:46:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr! Laparoszkópos mióma műtétem lesz május 9-én, egy 6 cm körüli és egy 4 cm körüli miómám van. Gyakran alacsony a vasam (kicsivel a határérték alatt, vérszegény nem szoktam lenni), ezért időnként kb 2 hónapig...
        Azzal a panasszal fordulok Önökhöz, hogy barátnőmnek (17 éves) első közös szexuális együttléteink után (márc 16 17 18) elkezdtek meglehetősen fájni a mellei, mellbimbói. Megjegyzem neki ezek voltak az első szexuális együttlétei bárkivel....