• Feszülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Farkas Ágnes Doktornő!

        Köszönöm a kérdésemre adott gyors válaszát. A múlt héten voltam kontrollon, amikor csináltak váladéktenyésztést. Közben az orvos megjegyezte, hogy szépen gyógyul a seb. Ma voltam az eredményért, ami teljesen negatív, vagyis jó lett. Ma is megnézte a sebem, ismét szépen gyógyultnak nyilvánította. Említettem neki a feszülést, de nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget, azt mondta, várjunk. Dehát valami csak okozza, hiszen korábban nem tapasztaltam ilyet (kivéve persze akkor, amikor még benne voltak a varratok, mert akkor magától is feszülgetett). Nem lehet, hogy annyira hegesen gyógyult, hogy tágulásnál feszítő érzést okoz? Vagy összeforrt a méhszáj, esetleg hagytak bennem varratot, ami tovább feszít? Ön szerint mi lehet egyáltalán a hátterében?

        Köszönöm a válszát! P.M.

        WEBBeteg szakértő válasza a nőgyógyászati műtét témában

        Kedves Hölgyem!

        Akkor szerencsére megtörténtek a szükséges vizsgálatok. Ennek birtokában valóban a várakozást lehet választani. Nem valószínű, hogy túlzott hegesedésről lenne szó, inkább csak a normál gyógyulás folyamán kialakuló heg (ami minden seben is képződik) okozhat ilyen feszülő érzést. Biztosan csökkenni fog a gyógyulás során.

        Ha jól emlékszem előző kérdésére, nem mer szexuális életet élni emiatt, pedig szerintem megpróbálhatná (2 hónap is eltelt, nincs fertőzés, a seb szépen gyógyul). Lehet, hogy a félelme is elmúlna, ha így nem jelentkeznének a panaszok. Amennyiben mégis van panasz, akkor türelmesen lehet még várni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 13:42:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Amit tudni kell rólam, hogy 30 éves vagyok, diagnosztizált IR-es és PCO-s. A menstruációm hónapokig elmaradt az utóbbi időben. Decemberben gyógyszeresen az orvosom meghozta, de azóta sem jelentkezett magától. Négy hónappal...
        Tisztelt Doktor! Novemberben szültem a terhesseg alatt is volt mar 1 23mm subserosus miomam. Aztan a szules utani 6hetes kontrollon bal oldalt 38mmes septalt cisztat talalt az orvosom. Progesteron gyogyszert szedtem.(nem szoptatok) Aztan most az aprilisi...
        Symicia,gyógyszert szedtem 9hónapig,majd abbahagytam. Meddig van mèg hatása a szervezetre,vagyis egy hónap elteltèvel mèg van minimális vèdelme vagy már teherbe eshetek?
        Egy általános vérvétel eredményéből látszik e hogyha valaki fogamzásgátló tablettát szed?