• Méhnyak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr!

        Három hónapja volt konizációs műtétem és kíváncsiságból megvizsgáltam ujjal az "eredményét", ami nagyon elkeserített, mivel még bőven a szülés előtt álló nő vagyok.
        A műtét előtt a méhnyakam kb 2,5 cm-re lógott be a hüvelybe, kiboltosuló hengerhez hasonlítanám az alakját. Most pedig úgy néz ki,mintha levágták volna az egészet és csak egy 0,5 cm-es csonk maradt volna a helyén. Tehát úgy érzem, hogy eltűnt a méhnyakam vagy ez lehet "becsapós"?
        Ezen adatok alapján megfelel ez egy normál konizáció eredményének? Ha jól emlékszem, 2 cm-t említett az orvosom mélységi vágásnak. Akkor az teljes egészében annyival rövidíti a méhnyakat? Elnézés, csak nagyon elkeseredtem és megijedtem.

        Köszönettel:
        Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a méhnyak témában

        Kedves Adrienn!

        Azért kicsit becsapós lehet egy vizsgálat ebben a formában. Azt érezheti, hogy rövidebb, de egy kb. fél cm-es különbséget már nem fog megérezni.

        Egyébként a konizációnak ez valóban normális eredménye, hogy rövidebb a méhnyak, ez attól függ, hogy mekkora szövetdarabot kell eltávolítani.

        Azért nyugodjon meg, a méhnyak még befelé is folyatódik, nem annyira rövid. Amit fontos tudni, hogy terhesség alatt ezt figyelembe kell venni, mert előfordulhat, máshogy zajlik majd a tágulás folyamata, ezért jobban oda kell majd figyelni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 11:06:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 12:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: