• Endometriosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        31 éves, két gyermekes családanya vagyok. február 25-én műtöttek endometriozisra. Menstruáciom előtt két nappal iszonyatos hasi és háti fájdalmak jelentkeztek, ami  két- két és fél hétig is eltartott. A fájdalom már 3-éve tart, és egyre fájdalmassabb volt. Most jött meg a menstruáciom és semmi sem változott, ugyan azok a fájdalmak gyötörnek, semmilyen fájdalomcsillapíto nem használ. Fölhívtam az orvosom és azt mondta le kell álítani a menstruációmat. Olvastam a neten, hogy ezek a hormonkezelések, milyen mellékhatással járnak. Eléggé félek tőle. Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg igazak ezek. És, hogy esetleg van erre valami segítség.Nagyon el vagyok keseredve, azt hittem a műtéttel megszünnek a fájdalmaim. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a endometriosis témában

        Kedves endometriosis és tünetei" >Endometriosisos!

        Azt javaslom, hogy keressen fel egy klinikát, ahol van szakember és aki felírja magának a GNRH analógot. Ez egy olyan injekciós kezelés, amitől nem fog menstruálni, de az endometriosis sokára visszamegy. Tehát én ezt javaslom, lehet, hogy az orvosának is ez jutott az eszébe, de higgye el ez jó módszer ezen fájdalmak elmulasztására. Mielőbbi gyógyulást!

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-04 09:39:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 10:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: