• Túlstimuláció?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász! Szeretném megköszönni az előző kérdésemre adott válaszát! Mint írtam most tartok az 5. clostilbegytes hónapomnál,ma voltam a 12. napi tüsző-ellenőrző ultrahangon. A méhnyálkahártya 7,5 mm,az egyik petefészek 32*24,a másik 32*22 mm-es,mindkettőben több 7-8 mm-es tüsző látható. Az orvosom szerint túlstimuláltuk a petefészket,azért nem lesz megfelelően beérő tüszőm,terhességre meg nincs esélyem ebben a hónapban.Ennek ellenére ismét clostiról beszélt,kérve,hogy menjek vissza,ha megjön a menstruációm. Kérdésem,hogy valóban kizárt e hónapban a teherbeesésem? Mert azt már tudom,hogy kénytelen leszek meddőséggel speciálisan foglalkozó szakembert keresni.Hiszen Ön szerint indokolt nemcsak az inszem,de az IVF is. Köszönöm segítségét és tanácsát!Hegedűsné Gabi.

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

        Kedves Gabi!
        Bár nem írta le, hogy pontosan hány tüsző látható a jobb ill. a bal oldali petefészekben, de a több alapján gondolhatjuk, hogy számos tüsző indult növekedésnek. A 7-8 mm-es tüsző még csak alig "kiválasztódott"/növekedésnek indult -nak tekinthető, tehát túlstimulációról nem beszélhetünk. Célszerű lenne sorozat ultrahang vizsgálatokkal meggyőződni a tüszők további növekedéséről, mert terhesség igenis lehetséges ebben ciklusban.
        Üdvözlettel: Dr.Sápy Tamás, szülész-nőgyógyász szakorvos


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-31 10:38:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: