• Miért reped?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt,Doktornő / Úr.

            Egy számomra eléggé kellemetlen bajjal fordulok önhöz.A hüvelyem körül hajszálvékony repedések keltkeznek idönként,amik fájnak,égnek és pisiléskor csipödnek.Néha pedig viszket körülöttük.Nem tudom mi ez,de remélem nem gomba.Úgy hallottam hogy a gombától nem lehet megszabadulni,folyton visszatér.Kicsit félek a férjemmel szeretkezni mert néha fájnak ezek a repedések,valamint félek hogy nem-e ragályos ez a dolog.Óvszerrel védekezünk biztos ami biztos.

                           Előre is köszönöm,és gratulálok az oldalhoz.

                                                                                                     Beáta

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyrepedés témában

        Kedves Beáta!

        Köszönjük elismerő szavait!
        Kérdésére válaszolva javasolni tudnám, hogy egy vizsgálatra menjen el. Több ok is lehet a repedések hátterében, elsősorban fertőzésre gondolhatunk. Az irritáció miatt a bőr száraz, és mechanikus inger hatására picit megreped. De ilyenkor szóba jön kémiai anyagok (pl. intim lemosó, illatosított betét, vagy WC-papír, új mosópor, öblítő, bármi) irritáló hatása.
        Próbáljon meg a gyógyszertárban recept nélkül kapható gyógyszertári lemosót venni, ez illatanyagmentes, kissé krémes állagú, hátha csökkenti a panaszokat, és persze ami fontos lenne ellenőrizni, hogy nincs-e egy hüvelyfertőzése, amit kezelni kell.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-30 10:45:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 06:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: