• PMS lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorno!

        24 eves no vagyok. A kerdesem a kovetkezo. Most mar kb. 3 honapja azt vettem eszre, hogy a menstruacium elmultaval ket hetre ra jelentkezik nalam a mellduzzadas, fajas. Mas PMS-es tunetem a kovetkezo egy hetre ra jelentkezik. Szoval kb 2 het az amit "nyugodtan" eltolthetek. Miert van ez? Novemberben bevettem egy 72 oras tablettat de akkor 1-2 honapig a mellduzzadas nem jelentkezett ilyen koran.Regebben is bevettem mar es nem volt ez,lehetseges ez a tabletta miatt? Volt amikor nem is voltak PMS-es tuneteim, most viszont igen. Menstruacio alkalmaval gorcsolok amit szinten ne eszleltem reggebben.

        Valaszat elore is koszonom.

        Udvozlettel,

                               Egyetemista

        WEBBeteg szakértő válasza a duzzadt mell témában

        Kedves Egyetemista!

        A duzzadt, érzékeny mellek a ciklus folyamán hormonhatás miatt jelentkeznek. Fogamzásgátló szedése alatt ezek a panaszok csökkennek.
        Az alábbiakat próbálhatja meg ebben a sorrendben, hátha segít. A fogamzásgátlót akkor szokták javasolni, ha egyik módszer sem válik be, és a menses olyan panaszokat okoz, hogy ez a mindennapi életben is megakadályozza a teendőiben.

        1. Un. nem-steroid gyulladáscsökkentők (Apranax, Cataflam, Ibuprofen) tbl. használata, már a várható vérzés jelentkezése előtt 1-2 nappal kezdve, esetleg 2 fajta gyógyszert kombinálva.
        2. Magne B6 és Calcium tabletta rendszeres szedése
        3. Fizikai aktivitás növelése
        4. Só- és zsírszegény diéta folytatása
        5. Ha dohányzik, akkor szokjon le róla
        6. Bioptron lámpa használata a görcsök idején
        7. fogamzásgátló használata

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-30 09:47:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: