• Nőgyógyászat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Úr/Dr NŐ!!! 29 éves nő vagyok. Sajnos még soha nem voltam terhes, mégcsak abortuszom sem volt(aminek persze örülök). Viszont a jelenlegi problémám, hogy a mostani párommal szeretnénk kisbabát, és nem akar összejönni. Neki már van egy kislánya, tehát lehet, bennem van a hiba? 17-22 éves koromig szedtem fogamzásgátló tablettát, lassan 8 éve semmivel nem védekezek. Mondjuk 6 évig nem volt senkim, sokat buliztam, az alkoholt és különböző szereket sem vetettem meg egyszer kétszer. Lassan egy éve vagyok az uj párommal azóta józan életet élek, egyszer kétszer iszunk együtt egy kis bortz. Sajnos régen 4 évig pánikbetegséggel kezeltek rivotrillan (napi 4-et 0.5-ös ből), 2 éve abbahagytam magamtól, de most fél éve ujra nyugtatót szedek de a leggyengébbet(frontil 0.5-ös ből 3-at naponta). Nem tudom ezen gyógyszerek hatására vagy a stresszes életmód miatt nem esek teherbe. Vitaminokat szedek rendszeresen. Annyi lenne a kérdésem, hogy bár tudom egy kivizsgálásra van szükségem, de ha van olyan gyógyszer amitől hamarabb teherbe eshetek, vagy vitamin, kérem írja meg részemre. Várom mielőbbi válaszát ésköszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

        Kedves Hölgyem!


        Nem írja, hogy mióta próbálkozik jelenlegi párjával. Így, ha jól értelmezem, 2 éve védekezés nélkül él egy kapcsolatban, és nem esett teherbe, pedig szeretne.
        Nem írja, volt-e valamilyen betegsége, a menses rendszeres-e? Bármilyen nőgyógyászati, vagy eygéb panasza van-e?
        Igaza van, kivizsgálásra kell mennie. Amit megtehet, hogy iszik palástfűteát, amit a női bajok gyógyszerének tartanak a népi gyógyászatban, és kezdje el a reggeli hőmérőzést, hogy a peteérést megpróbálja behatárolni.
        Mivel terhességet tervez, terhesvitamint, vagy folsavat lehet szedni, ezen felül pedig orvoshoz kell menni, további kivizsgálást majd ott tudnak csinálni. A párjának is biztosan kell kivizsgálásra mennie, mert nem lehet tudni, mióta neki a kislánya született, hogyan alakult az egészsége.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes



        Kérdés: 2009-03-27 18:48:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: