• Miért fáj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr!

        Nem olyan régen veszítettem el a szüzességem és egyáltalán nem fájt. De viszont amikor a barátom belém hatol akkor valami nagyon fáj a hasamba. Mintha valamit közben "megnyomna" ami nagyon kellemetlen. Nem tudok rájönni, hogy mi és miért fáj.. 

        Egy 16 éves lány!

        WEBBeteg szakértő válasza a fájdalmas szex témában

        Kedves Fiatal Lány!

         

        A szexuális együttlét alatt előfordulhat többféle fájdalom is. Amikor hüvelyi fertőzés áll fenn, általában minden pózban kellemetlen fájdalom jelentkezik, alhasi görcsök is jelentkezhetnek, emellett hüvelyi folyás, esetleg barnás váladékozás is előfordulhat. Bizonyos pózoknál, vagy mély behatolás alatt érzett, hirtelen jelentkező, éles fájdalom esetén gondolhatunk felszálló fertőzésre, ami esetleg kismedencei összenövést okozott, gyakran előfordul egyszerű petefészek ciszta, és az endometriosis is felmerül. Ezen okok tisztázására nőgyógyászhoz kell fordulni, és őszintén beszélni a panaszokról, hiszen csak így lehet kideríteni, milyen ok áll a háttérben. Ha nem igazolódik semmilyen szervi ok, akkor szexuálpszichológushoz érdemes elmenni, mert a lelki okok is nagyban befolyásolhatják a panaszokat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-26 16:48:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: