• Diane 35

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!

         

        Kb. 2 éve szedek fogamzásgátlót. Először Lyndynett 20-at szedtem, de libidó csökkenés miatt váltottunk, és az orvos Yadine-t írt fel. Kb. 1-1 évig szedtem mindkettőt. De a libidó csökkenés így sem múlt el..Egyébként semmi problélmám nem volt a gyógyszerektől, csak az említett mellékhatás. Most az orvosom Diane 35-öt írt fel, amiről azt olvastam, hogy hajhullásra, zsíros bőrre, stb stb írják fel, és hogy elég magas hormontartalma van, és nem sokan ajánlják. Nekem nincs semmiféle ilyen panaszom, a bőröm is normális, a hajam sem hullik.

        Kicsit tartok ettől a gyógyszertől, félek esetleg, ha abbahagyom, kihullhat-e a hajam? Gondolok arra, hogy hozzászokom azokhoz az összetevőkhöz, amik a hajhullást gátolják, és ezért jelentkezhet-e a gyógyszerabba hagyása után hajhullás?

        Meg egyébként is, mik az általános vélemények erről a gyógyszerről?

         

        Köszönöm szépen a válaszát!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem!

        A Diane 35-öt ritkán javasolják fogamzásgátlásra. Nem a hajhullás miatt, hanem egyszerűen azért, mert magas a hormontartalma.
        Szerintem beszélje ezt meg orvosával, kérjen másik készítményt. Ha nem válik be, akkor alkalmazzon más fogamzásgátlási módszert.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-26 09:40:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 20., 07:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: