• Lehetséges terhesség (?)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Szeretném a segítségét kérni, mivel a menstruációm kimaradt, és tanácstalan vagyok az ügyet illetően. Február 13-án együtt voltam a barátommal, azonban sajnálatos módon baleset történt és a gumi óvszer kiszakadt. Semmilyen hormonális fogamzásgátlót nem szedek. Az aktust megelőzően azonban 2 hétig menstruáltam- illetve volt vérzésem. A 2 hétből azonban az első hét vérzése nem a megszokott volt, inkább barna folyásnak nevezném. Az aktus napján múlt el a vérzésem. Esemény utáni tablettát nem vettem be, bár gyeremeket nem tervezünk. Az aktus után 12. nappal One step terhességi tesztet végeztem, negatív lett. (Csak az első 10-12 percben figyeltem, azt követően kidobtam.) A menstruációm azonban nem jött meg, bár pontosan nem is tudom mikor kellett volna- a két hetes vérzést követően. Az elmaradás miatt ismét One step tesztet végeztem márc. 13. napon, ami szintén negatív lett. Március 18-án, szerdán barnás "vérzésem" volt, azonban az a nap végére elmúlt. A menstruációm általában mintegy 5 napig tart, így az 1 nap nem minősülhetett a havi vérzésemnek. A menstruációm azóta sem jött meg. Április elején elmegyek orvoshoz, de nagyon aggódom hogy teherbe estem, esetleg hogy valamilyen betegségem van. Szíves válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        Mivel a terhességi teszt negatív, a terhesség valószínűsége gyakorlatilag 0, emiatt szerintem ne izguljon.
        Lehet van egy petefészek-cisztája, de akár stressz is okozhat vérzéskimaradást, a vizsgálaton majd ellenőrzik UH-al is biztosan.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 14:37:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 12:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: