• Környezetváltozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        22 éves lány vagyok.5hónapja külföldön tanulok,illetve dolgozom,hogy a tanulásomhoz szükséges anyagi feltételeket előteremtsem.Mióta kimentem nem volt menstruációm.Semmi féle panaszom nincs,de kicsit aggódom emiatt.Kiutazásom előtt sokat fájt a fejem,ezért teljeskörű kivizsgáláson vettem részt,(laborvizsgálat,hasi ultrahang,MR stb.).Semmiféle betegséget nem állapítottak meg,csak közönséges migrént.Kinn tartózkodásom óta csak 1-2 alkalommal jelentkezett és nagyon enyhe lefolyású volt,ahhoz képest,amilyen erősen tört rám korábban.Szexuális kapcsolatom nem volt,tehát a terhesség kizárható.Elképzelhető,hogy a környezet és éghajlat változás idézi elő a menzesz elmaradását.Egyébként Olaszország déli részén élek most.Itt nem szívesen mennék orvoshoz,bár legálisan,biztosítással vagyok kint.Mivel nincs panaszom inkább majd a saját orvosomhoz mennék,ha hazatérek.Ez kb.még 5 hónap.Szeretném a Doktornő/Úr véleményét megtudni a helyzetemmel kapcsolatban!Nagyon sokat izgultam,idegeskedtem a kezdeti időszakban,amíg sikerült a beilleszkedés.Válaszát előre is megköszönöm!

           Üdvözlettel:Julia

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció kimaradása témában

        Kedves Júlia!


        Lehet, hogy tényleg a stresszhelyzet miatt késik a menses, de 5 hónap az már sok, és még 5 hónap pedig még több... Ideje elmenni orvoshoz, UH vizsgálat és hormonvizsgálat biztosan fog történni. Nem várhatja meg, hogy hazajöjjön, tudni kell az okot.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-26 09:22:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 12:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: