• Polip

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Farkas Ágnes Doktornő !

        53 éves nő vagyok. Révid nőgyógyászati vizsgálat során polipot fedezett fel az orvosnő. Minden további vizsgálat nélkül műtétre írt elő. Azt mondta, 7-8%-ban lehet rosszindulatú, de azonnal műteni kell.

        Nem kellett volna valami más vizsgálatot is elvégezni a műtét előtt?

        És tényleg ilyen sűrgős?

         

        WEBBeteg szakértő válasza a polyp témában

        Kedves Hölgyem!

        A polyptól nem kell annyira félni, ez nem sürgős műtét, de mivel kisműtét, így hamar elő lehet jegyezni a legtöbb kórházban. Egyéb vizsgálatra nincsen szükség, de a polyp egy szövetnövedék, amit indokolt eltávolítani, és megvizsgálni. Szinte sosem jön vissza kóros eredmény, de sose lehet tudni, inkább szabaduljon meg tőle mielőbb, és nem is kell izgulnia emiatt tovább. A műtét is egyszerű, és nem kell napokat kórházban feküdni, legtöbb intézményben egynapos beavatkozásként elvégezhető.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-25 14:41:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 12:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: