• Méhen kívüli tumor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyámról (65 éves) van szó. Röviden a panasza: ülés és állás közben bizonytalan helyre kisugárzott tompa fájdalom.

        Az ultrahangos vizsgálat csaknem tojás nagyságú, méhen kívüli tumort mutatott ki a méh közvetlen közelében. Ezenkívül csak vérvizsgálatot: CA-125 marker - végeztek. Ennek az eredménye nagyon jó lett és jóindulatú tumort állapítottak meg. Semmi kezelést és műtétet nem javasoltak neki - mert az említett vérteszt teljesen megbízható és fölöslegesen nem kell kés alá feküdni. Fél év múlva kell neki visszamenni megismételt vizsgálatra.

        Érdekelne az Ön véleménye. Valóban olyan megbízható ez a teszt és nincs (és nem is kell) semmi más teendő? Lehet ezen eredmény tudatában nyugodtan aludni?

        Tisztelettel,

        Takács Zoltán

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a daganat témában

        Kedves Zoltán!

        Nem tudok olyan tumorról, amit ne kéne eltávolítani. Akár jóindulatú akár rossz. Egy tojás nagyságú kétségtelenül nem nagy, lehet az mioma is, amit lehet, hogy tényleg nem kell kivenni. így sajnos nem tudom, hogy mi lehet a gond, a pontos orvosi véleményt le kellene írni és akkor megmondanom mi lehet.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-28 15:32:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 08:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: