• Már biztos látható lett volna,ugye?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Farkas Ágnes Doktornő!Csak annyi lenne a kérdésem,hogy a hüvelyi ultrahangon a fogantatástól számított 7-8 hetes terhességet észre vették volna,ugye?Ekkorát nem tévedhet az ultrahangot végző hölgy remélem.Leírná nekem az ilyen idős baba jellemzőit?Voltam ultrahangon ott azt mondták,hogy sem terhesség,sem szervi elváltozás nem látható.Most a napokban kellene megjönnie a mensimnek.Fájdogál néha a hasam,a derekam,a hőmérsékletem ált.37,de mégsem jön a mensim.Olvastam pár helyen,hogy valakinek nem vették észre a terhességét,vagy valakinek cisztának nézték a babát.Ettől most megijedtem.Teszteket is csináltam mind negatív,de akkor miért ilyen nehezen jön meg?Már legszívesebben holnap újra mennék nőgyógyászhoz,de általában mindig 2hét múlvára kapok időpontot.Annyi mindent lehet itt a neten olvasni,lehet hogy már ettől idegelem túl magam!

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció késése témában

        Kedves Hölgyem!

        Ne aggódjon, egy 7 hetes embrió már kb. 1-2 cm-es lenne, azt már biztosan észrevették volna. Negatív a terhességi tesztje is. A menses késése egy betegség, egy stressz hatáására is kialakulhat, szerintem legyen türelmes, próbáljon megnyugodni. Nem tudom, a terhességet várja-e ennyire, vagy éppen ellenkezőleg, ennyire fél tőle, de az erős érzelmei, a nyugtalansága biztosan hatással van az egész szervezetére.

        Ha babát szeretne, és ismétlőde a menses késése, akkor hormonális kivizsgálás indokolt, ha nem szeretne, akkor gondolkozzon, milyen fogamzásgátlási módszert szeretne használni, amiben bízik, hogy ne kelljen folyamatosan izgulnia.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-01 10:18:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 06:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: