• Menses probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        A menstruációm előtt 1 hétig barna folyásom volt, erre a nőgyógyász felírt Duphaston tablettát januárban. A gyógyszert a ciklus 14. napján kellett volna bevenni, de én úgy értelmeztem a nőgyógyászt, hogy a menstruáció utáni 14. napon. A lényeg, hogy 2 hónapnyi adagot rosszul vettem be (Az utolsó menstruációm 5 napot késett is, pedig évek óta pontos volt-ami köszönhető volt a fogamzásgátló tablettának, pedig azt is abbahagytam 1 éve) Még lenne egy e havi adagom, amit nem kezdtem el, mert most néztem utána a neten, és a 14. napot lekéstem megint. Az gond lenne ha kihagynék egy hónapot, és a harmadik hónapnyi tablettát áprilisban venném be? Lesz valami BAJOM ettől az össze-vissza beszedett gyógyszertől? Lehet ettől volt kellemetlen viszkető érzésem, és a párom nemi szervén is valami fehér viszkető réteg több napig?

        Ha helyreáll a menstruációm, akkor beszélgetek a doktorral, hogy lehet-e fagyasztást végezni egy kis seb miatt. Tudna erről felvilágosítást adni? Semmit nem mondott róla. Mi a folyamata? 

        Ilyen nyíltan nem merek a nőgyógyásszal beszélni,ezért előre is köszönöm válaszát.Tisztelettel. K. Kinga

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Kinga!

        A menzesze 14 napján bevett gyógyszer és a menzesze utáni 14. nap az majdnem ugyanaz. Végül is 5 napot tévedett. Különösebb jelentősége nincs, így most a Duphaston 5 nappal eltolta a vérzését. Szerintem nem kell aggódnia, mert nem csinált semmi rosszat. Problémát biztosan nem okozott. A másik, hogy nyugodtan tarthat szünetet, mert attól sem lesz semmi baj. Ez csak egy hormon tabletta, ami segít meghozni a vérzést. Egyéb dolgot nem tesz.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László - A kérdésre a Fókuszban a Nő! orvos szakértője válaszolt. Tovább a Fókuszban a Nő! oldalára


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-24 09:18:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 12:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: