• Mi lehet az oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 22 éves lány vagyok, tartos párkapcsolatban élek. Fogamzásgátlót szedek rendszeressen, mostmár 5 éve, Gracial nevezetűt. Kb.fél éve jelentkezett nálam, hogy reggelente vérzésem volt a két menstruáció közötti időszakban. Olyan volt mintha a menzeszem jött volna meg, nem éreztem fájdalmat vagy görcsöt. A vérzés nem tartott sokáig kb.10-15 percig és utánna mintha elvágták volna. Ezután felkerestem nőgyógyászomat akihez renderesen évente járok rákszűrésre. Elmondtam panaszaimat , megvizsgált és rákszűrést is végzett. Azt mondta minden rendben van, nem talált elváltozást, a rákszűrés eredménye sem mutatott elváltozást. Eddig a menstruációm öt napig szokott tartani, mosmár minden egyes alkalommal késöbb jön meg fél-egy nappal és csak addig tart amig el nem kezdem szedni a fogamzásgátlot, most már csak két napig tartotott. Két menstruáció közötti idöszakban viszon vérezgezek majdnem minden nap, ami nem nagy mennyiségű csak épp hogy nyomot hagy a fehérneműmöm. Voltam ismét dokinál, hogy ez szerintem nem normális dolog, Ismét megvizsgált, rákszűrést végzett, és megállapította hogy ő mindent rendem talált, várjuk meg a rákszűrés ederményét, ami ismét csak rendben volt. A miért is lehet kérdéseimre azt válaszolta hogy,  lehet hogy a nemi aktus közben megsérülök és ezért van hogy reggelente vérzek csak és keveset, ezzel csak az a baj hogy akkor is jelentkezik a tünet amikor nem voltunk együtt a párommal. A másik lehetséges ok a stessz volt, ami lehet hogy igy van mert volt időszak hogy stresszeltem, de már egy-két hónapja nem és a tünetek nem tüntek el. Most már nagyon zavar, hogy mi lehet a bajom, mert nem hiszem el hogy ez normális. Az lenne a kérdésem hogy, Ön szerint mi lehet a bajom, vagy miért is vannak ezek a panaszok? És hogyan lehetne orvosolni? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogmazásgátló, menstruációs zavar témában

        Kedves Hölgyem!


        Szerintem érdemes lenne gyógyszert váltania. A hormonális fogamzásgátlók is csinálnak ilyet, akkor is, ha előtte éveken át panasz nélkül szedte. Kérje meg orvosát, hogy írjon ki másik gyógyszert. Pl. meg lehetne próbálni a Yadine-t, hátha elmúlik a vérzészavar.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-23 10:22:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 10:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: