• Hormonzavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        7 éves a kislányom. 42kg kb 138-140 cm magas. Kicsit magasabb és súlyosabb, mint a korosztálya. Nem rég miteszerek jelentek meg az orran kb 4-5 db és a hónalján párszál hosszabb szőrszál. Kell-e ezzel foglalkozni, mert szerintem még kicsit korai lenne a serdülés? Köszönettel. virág

        WEBBeteg szakértő válasza a korai serdülés témában

        Kedves Anyuka!

        7 éves korban szerintem nem kellene még a nemi érésnek megindulnia, tehát én mindenképpen azt javaslom, hogy keressen fel egy gyermek nőgyógyászati rendelőt, és mutassák meg a lányát neki. A gyermekorvosuk fogja tudni hova menjenek, de ha semmi ötlete nincs akkor a Heim Pál kórházba kell menniük. Szóval szerintem nézesse meg szakemberrel, mert ki kel vizsgálni. Lehet, hogy semmi komoly, de lehet, hogy kezelést igényel. Akkor meg ne legyen késő.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-22 11:43:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: