• Korai terhesség vagy hormonzavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr. nő!

        Második gyermekemet szoptatom és már másfél hete késik a menstruációm. Ezzel egyidőben sajnos gyakran megszédülök és ájulás érésem van. Terhességi tesztet csináltam utóljára hétfőn, negatív lett. 14 éve van vérzésem de ilyen még nem volt hogy ennyit késsen. Tudom hogy szoptatás alatt ez természetes lehet, de nekem eddig pontos volt a vérzésem, eddig már volt kettő szülés óta. Nem szedek semmilyen gyógyszert és a vérvétel eredménye is tökéletes lett (kb 2 hónpja készült). Nagyon aggódom hogy mi lehet ez. Terhes vagyok csak nagyon korai vag esetleg hormonális próbléma lehet? Mit tegyek a nőgyógyászom azt mndta hogy várjak amíg megjön a mentruációm, de én nem tudok csak ölbe tett kézzel ülni.

        válaszát előre is köszönöm Mariann

         

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció késése témában

        Kedves Hölgyem!


        Szerintem ne izguljon. Szédülés rengeteg ok miatt lehet, pl. nem megfelelő folyadékfogyasztás, fáradság, vírusfertőzés, stb. A menses késése miatt azért ne izguljon, mert szoptatás alatt bizony lehet vérzészavar, akkor is, ha már volt 2 szabályos menses.
        A terhességi tesztje negatív volt, tehát nem terhes.
        Ha alhasi panaszok lennének, vagy a következő havi menses is kimarad, akkor egy vizsgálatot megér az aggodalom, egy UH-al többet lehet majd látni. Még egy petefészek-cisztája is lehet.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 16:30:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 08:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: