• Nyirokcsomó duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő!

        Második alkalommal vettem észre menstruációm során, hogy hónaljban megduzzadt kb babszem nagyságúra a nyirokcsomóim. Fájdalmas, de kb 2 hét alatt megszűnik a fájdalom és a kis duzzanat sem érzékelhető. Érdeklődni szeretnék, hogy a menstuációval lehet-e összefüggésben, és ha igen utalhat-e más jelleggű megbetegedésre, mert egyéb problémát nem veszek észre magamon.

        Terhességem során jó sok kilót szedtem fel, és ezen kilók egy részétől 4 hónap alatt sikerült megszabadul, pontosan 15 kg-tól. Lehet-e ez is probléma a nyirokcsomók duzzanatának?

         

        Köszönöm előre is válaszát.

        Tisztelettel

         

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó duzzanat témában

        Kedves Hölgyem!


        Valószínű, hogy a hormonális változások befolyásolják a duzzanatot, és a fájdalmat, nem is valószínű, hogy nyirokcsomók lennének, lehet, hogy csak a járulékos mirigyek duzzadnak meg ilyenkor. Amit megtehet, hogy háziorvosával, vagy emlőszakrendelésen (ami sebészeten található) megnézeti magát, amikor a duzzanat jelen van.
        A súlycsökkenés nem befolyásolja, inkább a hormonális állapot. Szükség esetén UH-ot tudnak majd kérni.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-23 13:40:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 19:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: