• Az érésben levő tüsző,ugyanazt jelenti mint a peteérés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!Voltam hüvelyi ultrahangon,ahol többek között ezt írták a papíromra:Mko ov-ban érésben lévő tüsző.Eddig rendes menstruációm volt,csak az utolsó két hónapban nem.Csak 1-2 napig tart és barnás,nyálkás.Ezért mentem orvoshoz.A doktor úr azt mondta,hogy nincs peteérésem,és felírta az Orgametril gyógyszert.De ha van érésben levő tüszőm,akkor hogyhogy nincs peteérésem??Nem értem.Nem akkor van tüszőrepedés(menstruáció)ha megérik a petesejt?Mert nekem most is volt vérzésem,csak sokkal kevesebb.Legyen szíves ezt nekem valahogy elmagyarázni.És mégvalami.Ez mit jelent:J.o.ov.31x22mm,b.o.ov.32x24mm Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

        Kedves Hölgyem!


        Fontos lenne tudni, hogy a ciklus hányadik napján volt vizsgálaton, és az érésben lévő tüszők pontosan mekkorák voltak. Az utolsó kérdés: a jobb oldali ovarium (petefészek), és a bal oldali ovarium mérete, ez normális.
        Az érésben lévő tüsző a ciklus első felében azt jelenti, hogy peteérés lehet. A 14 nap körül már jó, ha van egy olyan tüsző, ami 20 mm felett van, ekkor lehet arra számítani, hogy megérik, és bekövetkezik a tüszőrepedés, vagyis az ovuláció (hétköznapi nevén peteérés).
        Lehet, hogy Ön már túl volt a 14 napon, és túl picik voltak az érésben lévő tüszői, és ezért kapott gyógyszert, ezt orvosával is meg kellene beszélnie.
        Illetve ami fontos, hogy a mai időkben sok pár minél hamarabb szeretne teherbe esni, és sokszor történik gyógyszeres peteérés elősegítés. Ha Ön még várni szeretne a spontán fogantatásra, beszélje meg orvosával. Egy-két rendellenes vérzés nem biztos, hogy kezelést igényel.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 11:32:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 19:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: