• nem birok várni........

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        Január 14-én volt egy műszeressen befejezett elhalt terhességem (9hét).Semmi komplikáció nem volt.Azóta is jól vagyok (lelkileg nem annyira).35 éves vagyok,van két élő gyermekem,ez volt a harmadik terhességem.Áprilisban ugyebár betöltöm a 3 hónapot az abortusz után,én szeretnék rögtön utána teherbe is esni,kb 5-6 napra rá lesz a peteérésem valószínűleg.Állandóan a babára gondolok,annyira szeretném már.Az orvos is azt mondta 3-6 hónap múlva.A vérzésem is rendbe van azóta.Ráadásul nem is biztos hogy már abban a hónapban teherbe esem.Ön szerint nyugodtan vállalhatom??Egyébként miért mondják hogy 3-6 hónap?Mitől függhet?Az eggyik ismerősöm,rögtön az abortusz után kb 7 hétre esett teherbe,és egészséges gyermeket szült.Kicsit szorít az idő is,a koromnál fogva.Arra lennék kíváncsi hogy azoknak ajánlják a hosszabb időt,akiknél esetleg valami probléma volt?Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

        Egy leendő nagycsaládos édesanya

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Leendő Nagycsaládos Édesanya!


        Nagyobb terhesség esetén szoktak hosszabb időt javasolni, hogy felkészülhessen a következő terhességre a szervezet.  Úgy gondolom, a 9 hét után nem kell túl sokat várni. Gondolom szedi a terhesvitamint is, azt érdemes ilyenkor, és a 3 hónap letelte után szabad az út, nyugodtan próbálkozzanak, ha nem volt semmilyen komplikáció a befejezésnél.
        Ha valaki időre megszül egy babát, és másodikat szeretne, akkor pl. 1-1,5 évet érdemes várnia a két terhesség között.
        Sok sikert!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 11:24:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 19:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: