• É-r-d-e-k-l-ő-d-n-é-k

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves dr Nő!!

         

        15 éves az unokatestvérem, 3 éve menstruál, eddig minden hónapban megjött neki.Az a probléma, hogy nagyon fáj a hasa az első 1-2 napban, sokszor annyira, hogy hányni kell szegénynek. Mi lenne a számára megfelelő gyógymód. Még szűz.

        WEBBeteg szakértő válasza a görcsös menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!


        Az alábbiakat próbálhatja meg ebben a sorrendben, hátha segít. A fogamzásgátlót akkor szokták javasolni, ha egyik módszer sem válik be, és a menses olyan panaszokat okoz, hogy ez a mindennapi életben is megakadályozz a teendőiben, pl. kimarad az iskolából.

        1. Un. nem-steroid gyulladáscsökkentők (Apranax, Cataflam, Ibuprofen) tbl. használata, már a várható vérzés jelentkezése előtt 1-2 nappal kezdve, esetleg 2 fajta gyógyszert kombinálva.
        2. Magne B6 és Calcium tabletta rendszeres szedése
        3. Fizikai aktivitás növelése
        4. Só- és zsírszegény diéta folytatása
        5. Ha dohányzik, akkor szokjon le róla
        6. Bioptron lámpa használata a görcsök idején
        7. fogamzásgátló használata.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 10:09:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: